Σαρκοζί : ‘Ούτε ευρώ παραπάνω στην Ελλάδα

Σαρκοζί : ‘Ούτε ευρώ παραπάνω στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο για διαπραγμάτευση, οι Έλληνες δεν θα πάρουν ούτε σεντς  μέχρι να εγκριθεί  το σχέδιο αναδιάρθρωσης που απαιτείται από το Δ.Ν.Τ γράφει η Le Monde, επικαλούμενη πηγές κοντά στο Σαρκοζί. Ο Γάλλος Πρωθυπουργός φέρεται να διαμηνύει ότι  το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνει το γρηγορότερο και το ερώτημα που πρέπει να τεθεί είναι «θέλετε να παραμείνετε στο ευρώ;» και αυτή θα είναι η γραμμή του όταν θα συναντηθεί σήμερα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη Σύνοδο των G-20 στις Κάννες.

Ο Σαρκοζί θα πάει σύμφωνα με το δημοσίευμα, μαζί με την Μέρκελ και τη Λαγκάρντ αλλά και με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στον Παπανδρέου για να του πουν ότι πρέπει να ανταποκριθεί στις ευθύνες του. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. Τα λεφτά τελειώνουν και το ελληνικό Δημόσιο θα ξεμείνει από μετρητά μέχρι το Δεκέμβριο. Όπως αναφέρει η Monde, ο Γάλλος Πρόεδρος θα προτιμούσε να είχε δράσει ο Παπανδρέου όπως ο Θαπατέρο, να είχε δηλαδή το θάρρος να προκηρύξει εκλογές και να κάνει τα δύσκολα βήματα. Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμείνει στο δημοψήφισμα, τότε οι ευρωπαίοι θα τον πιέσουν να το κάνει όσο πιο γρήγορα γίνεται επισπεύδοντας το χρονοδιάγραμμα. «Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Έλληνες να αυτοκτονήσουν», δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος ενώ για τη Γαλλική κυβέρνηση-σύμφωνα τουλάχιστον με το δημοσίευμα-δεν τίθεται θέμα να δοθεί ούτε ένα ευρώ παραπάνω στην Αθήνα. .

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM