Reuters : “πιθανή η πτώχευση της Ελλάδας στις 29 Νοεμβρίου”

Reuters : “πιθανή η πτώχευση της Ελλάδας στις 29 Νοεμβρίου” Facebook Twitter
0

Πολύ πιθανή θεωρούν μια ελληνική χρεοκοπία, ίσως και μέσα στις επόμενες εβδομάδες κορυφαίοι αρθρογράφοι και αναλυτές του πρακτορείου Reuters αλλά και της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας Financial Times.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές», αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο και υποστηρίζει ότι η χώρα μας θα είχε ήδη οδηγηθεί σε πτώχευση εάν οι δανειστές της, πρωτίστως Γερμάνια και Γαλλία, ως κάτοχοι του μεγαλύτερου μέρους του εξωτερικού χρέους της Ελλάδας, ήταν έτοιμοι για μια τέτοια εξέλιξη.

Ωστόσο – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- τα δεδομένα θα αλλάξουν σύντομα καθώς πριν η διεύρυνση του EFSF (Χρηματοπιστωτικό Ταμείο Ευρωπαικής Σταθερότητας) θα επιτρέψει στις τράπεζες Γαλλίας και Γερμανίας να θωρακιστούν επαρκώς ώστε να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις ενός ελληνικού πιστωτικού γεγονότος,  με αποτέλεσμα η 29η Νοεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Εurogroup στις Κάνες της Γαλλίας να φαντάζει ως μια πιθανή ημερομηνία για την ανακοίνωση της πτώχευσης της Ελλάδας.

“Κανένα μέτρο και καμία νέα θυσία ή λιτότητα δε θα διασφαλίσει πως η χώρα μας θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που της θέτουν οι δανειστές της” υποστηρίζει την ίδια ώρα κορυφαίος αρθρογράφος των Financial Times.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM