Ρένα Δούρου: Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους - Τι είπε στην απολογία της για τη Μάνδρα

Ρένα Δούρου: Αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους - Τι είπε στην απολογία της για τη Μάνδρα Facebook Twitter
0

Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά απολογία της, στην 7η τακτική ανακρίτρια Αθήνας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής, το 2017, η οποία κόστισε τη ζωή σε 25 ανθρώπους. 

Η Ρένα Δούρου παράλληλα με την δια ζώσης απολογία της κατέθεσε και υπόμνημα στην ανακρίτρια στο οποίο επιρρίπτει μεταξύ άλλων ευθύνες στον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ακόμα ότι οι δυο πραγματογνωμοσύνες, τις οποίες υπογράφουν 8 Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης(τη μια) και 3 Μηχανικοί, οι οποίοι ορίσθηκαν από το τεχνικό Επιμελητήριο (τη δεύτερη) δεν επιρρίπτουν καμία ευθύνη στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής ούτε στην ίδια την Περιφερειάρχη. Αναφερόμενη στις πλημμύρες του Νοεμβρίου του 2017 επικαλέστηκε τη σφοδρότητα του φαινομένου, σημειώνοντας ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβαίνει μία φορά στα 200 χρόνια.

Φέρεται ακόμη να υποστήριξε πως «ήταν εκείνη που προσέφυγε πρώτη, το ίδιο βράδυ της τραγωδίας, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτοντας αναφορά με την οποία ζητούσε τη διερεύνηση των αιτίων της καταστροφής, τονίζοντας ότι «πρέπει να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας» ενώ επέρριψε ευθύνες στον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.

Μάλιστα η ίδια φέρεται να είπε πως κατά τη διάρκεια της θητείας της μπήκαν για πρώτη φορά, οι βάσεις σοβαρής αντιπλημμυρικής θωράκισης, τονίζοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη, με ίδιους ή ευρωπαϊκούς πόρους, 163 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού περίπου μισού δις ευρώ την ώρα που η προηγούμενη Διοίκηση, το 2014, είχε 57 αντιπλημμυρικά έργα, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM