Πρόστιμα 44.000€ σε τέσσερα κόμματα- Για παραβιάσεις του νόμου περί χρηματοδότησης

Βουλή έδρανα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε τέσσερα κόμματα, για παραβίαση διατάξεων του νόμου περί χρηματοδότησης. 

Η απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα- που μεταξύ άλλων αφορά το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή- αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και αφορά πρόστιμα που το συνολικό τους ύψος ξεπερνά τα 44.000 ευρώ. 

Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε έπειτα από την τελική έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων χρήσης 2020, όπως υποβλήθηκε στον πρόεδρο της Βουλής στις 29 Ιουλίου. 

Στη Χρυσή Αυγή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 20.833,33 ευρώ. Αυτό αφορά έσοδα 1.160 ευρώ, χωρίς τήρηση των προϋποθέσεων ιδιωτικής χρηματοδότησης, διακίνηση (άνω του προβλεπόμενου ορίου) δαπανών 19.548,61 ευρώ εκτός τραπεζικών λογαριασμών και μη ανάρτηση οικονομικών καταστάσεων του κόμματος στην ιστοσελίδα του. 

Στο ΚΚΕ επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1% της καταβληθείσας τακτικής χρηματοδότησης του 2020, δηλαδή 15.063,48 ευρώ. Η απόφαση κάνει λόγο για έσοδα από συνδρομές και εισφορές ύψους 3.274.780 ευρώ χωρίς τήρηση των προϋποθέσεων ιδιωτικής χρηματοδότησης και παράλειψη δημοσιοποίησης των στοιχείων για έσοδα του κόμματος από δωρεές- κληρονομιές, συνολικού ποσού 785.554,66 ευρώ. 

Στο «Δημιουργία Ξανά» επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 ευρώ, για παράλειψη υποβολής ετήσιων οικονομικών καταστάσεων και στη «Νέα Ελληνική Ορμή» ύψους 400 ευρώ για χρηματοδότηση από μη επιτρεπόμενο φορέα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρισκόταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ράμμος επιβεβαίωσε στον Τσίπρα ότι και τα 6 πρόσωπα βρίσκονταν σε παρακολούθηση από την ΕΥΠ

«Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών», εκτιμούν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ