Πρόεδρος της Βουλής για τον ξυλοδαρμό από τον Κωνσταντίνο Φλώρο: Ο νόμος εφαρμόστηκε πλήρως

Πρόεδρος της Βουλής για τον ξυλοδαρμό από τον Κωνσταντίνο Φλώρο: Ο νόμος εφαρμόστηκε πλήρως Facebook Twitter
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας / Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Ο νόμος εφαρμόστηκε πλήρως στην περίπτωση του ξυλοδαρμού στη Βουλή, επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας εξήγησε ότι αμέσως μετά το περιστατικό, ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο βουλευτής που επιτέθηκε στον Βασίλη Γραμμένο, κρατήθηκε από τη Φρουρά της Βουλής, στη συνέχεια το θέμα εισήλθε στην Ολομέλεια από τον πρόεδρο και αφού ψηφίστηκε ομοφώνως η άρση ασυλίας του, η διαδικασία προχώρησε κανονικά. Η μεταγωγή του Κωνσταντίνου Φλώρου έγινε από τη Φρουρά της Βουλής, εξήγησε ο κ. Τασούλας τονίζοντας πως για πρώτη φορά, εφαρμόστηκε πλήρως ο νόμος και οι επιταγές του Συντάγματος.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε στο ραδιόφωνο του Σκάι, εξηγώντας πως έχει δρομολογήσει την αυστηροποίηση του Κανονισμού της Βουλής, καθώς η παρουσία 10 κομμάτων (με την ΚΟ ανεξάρτητων βουλευτών) για πρώτη φορά αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, έχει οδηγήσει σε παραβάσεις, όπως «ο χρόνος της ομιλίας με τρόπο συντριπτικό, με ομιλίες στοιχειωδώς εντός του θέματος. Η διαδικασία ξεχειλώνει, καταργείται το θέμα του διαλόγου και ήδη έχω ζητήσει προτάσεις για αλλαγή του Κανονισμού και ως προς τα πρότυπα του χρόνου, όπου θα μπορούσε να ισχύει αυτό που ισχύει και στο Ευρωκοινοβούλιο, να κλείνει αυτόματα το μικρόφωνο». «Αφού η φυσική νοημοσύνη δεν λύνει το θέμα, θα το λύσει η τεχνητή» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο νέος Κανονισμός, όπως είπε, θα πρέπει να προβλέπει την αυστηρότερη αντιμετώπιση παρεκτροπών, όχι απαραίτητα περιστατικών βίας, αλλά και τοξικότητας. Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην πρόσφατη τοποθέτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, προέδρου της Ελληνικής Λύσης, για τον οποίο είπε πως «παριστάνοντας τον προστατευτικό, συνιστά στους βουλευτές να μην πάνε στην εκκλησία, εκτός κι αν μετανιώσουν». «Ο κ. Βελόπουλος στην ουσία προτρέπει το χριστεπώνυμο πλήρωμα να προβεί σε αποδοκιμασίες και σε δεν ξέρω τι άλλο», είπε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: «Όλη αυτή η τοξικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί, διότι έχει όριο η ζητιανιά ψήφων».

Πρέπει να καταστήσουμε σαφές απέναντι σε όλους αυτούς τους τραμπούκους πως η δημοκρατία μας είναι μαχόμενη δημοκρατία και όχι παράλυτη, κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM