Πολιτικό συμβούλιο και P.S.I

Πολιτικό συμβούλιο και P.S.I Facebook Twitter
0

Πολιτικό συμβούλιο σήμερα στις 6.30 το απόγευμα υπο τον Πρωθυπουργό λ. Παπαδήμο με τη συμμετοχή των τριών πολιτικών αρχηγών, τα κόμματα των οποίων στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο κ. Παπαδήμος θα τους ενημερώσει για την πορεία του P.S.I οι συζητήσεις για το οποίο είχαν διακοπεί και θα συνεχιστούν σήμερα με τον Τσαρλς Νταλλάρα. Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του Marathon, ενός από τα funds που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις ως κάτοχοι ομολόγων αλλά και δηλώσεις έλληνα τραπεζίτη στο 24h.gr οι δυο πλευρές είναι πολύ κοντά σε συμφωνία για το κούρεμα με μέσο επιτόκιο  στο 4,25%.

Εν τω μεταξύ από σήμερα και για δυο ημέρες οι υφυπουργοί Οικονομικών και υποδιοικητές κεντρικών τραπεζών των G20 συνέρχονται στην πόλη του Μεξικού για να συζητήσουν όλες τις εξελίξεις για το ελληνικό «κούρεμα» και τις επιπτώσεις που θα έχει η οποία εξέλιξη στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τις εξελίξεις και αν προσπαθήσουν να διαμορφώσουν το πλαίσιο δράσης για την επόμενη ημέρα, σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή στη Σύνοδο και χωρών όπως η Βραζιλία και η Ινδία που έχει εγείρει ενστάσεις για τη διεύρυνση της ενίσχυσης προβληματικών χωρών όπως η Ελλάδα, μέσω του ΔΝΤ. Την Παρασκευή έρχεται στην Ελλάδα και η Τρόικα αφού το ΔΝΤ έδωσε το πράσινο φως στον Πόλ Τόμσεν για να επιστρέψει στη χώρα μα ςκαι να διαπραγματευτεί τη νέα δανειακή σύμβαση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ