Πληθαίνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

Πληθαίνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να προχωράει σε ανασχηματισμό μέρους του υπουργικού συμβουλίου.  

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία εβδομάδα πυκνώνουν οι παρασκηνιακές συζητήσεις για επικείμενο ανασχηματισμό και ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει συμπληρώσει δεκαοκτώ μήνες στην διακυβέρνηση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ οι αλλαγές θα έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Νωρίτερα σήμερα, σε σχετικό δημοσίευμα, η εφημερίδα «Καθημερινή», ανέφερε πως, σε αντίθεση με το καλοκαίρι, ο πρωθυπουργός επιθυμεί «να δράσει αιφνιδιαστικά και για αυτόν τον λόγο δεν συζητάει το θέμα παρά μόνο με τους πολύ στενούς συνεργάτες του», ενώ «θέμα ανασχηματισμού δεν τέθηκε ούτε καν στον κλειστό πρωινό καφέ που έλαβε χώρα χθες». 

Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο, το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε σε αλλαγές μικρής κλίμακας στο υπουργικό συμβούλιο, πραγματοποιώντας «λειτουργικές βελτιώσεις» στους τομείς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας, Υγείας και Περιβάλλοντος». 

Κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται στο να αλλάξει περίπου το 1/3 των υπουργών ωστόσο, «αμετακίνητη» φαίνεται να είναι η ηγεσία των υπουργείων Αμύνης, Ναυτιλίας, Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ σε άλλες περιπτώσεις εξετάζεται μετακίνηση υπουργών σε άλλα χαρτοφυλάκια. Σύμφωνα την Καθημερινή, οι αλλαγές δεν περιλαμβάνουν ανοίγματα στον κεντροαριστερά χώρο, αλλά αξιοποίηση βουλευτών του κόμματος.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικά στελέχη, αποφεύγουν να σχολιάσουν τη φημολογία. «Είναι θέμα του πρωθυπουργού όταν θέλει και όταν κρίνει σκόπιμο να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή- το ξέρει αυτό μόνο ο πρωθυπουργός», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Χθες, Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το σενάριο πρόωρων εκλογών ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. 

  

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ/Καθημερινή 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM