Πέτσας για Βαρώσια: Να κάνει πίσω η Τουρκία, αλλιώς το θέμα θα τεθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Πέτσας για Βαρώσια: Να κάνει πίσω η Τουρκία, αλλιώς το θέμα θα τεθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής Facebook Twitter
0

Η Τουρκία πρέπει να κάνει πίσω στο θέμα των Βαρωσίων, διαφορετικά το θέμα θα τεθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Η τουρκική πλευρά επέτρεψε από σήμερα την είσοδο στο παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου, που παρέμενε κλειστό από το 1974. «Πρόκειται για άλλη μια προκλητική ενέργεια που παραβιάζει τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και συγκρούεται με το πρόσφατο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του briefing.

  

Η Αθήνα έχει καταδικάσει με κατηγορηματικό τρόπο αυτή την απόφαση της Τουρκίας, σημείωσε, παραπέμποντας στη χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και την τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

«Ένα είναι βέβαιο: η Τουρκία οφείλει να κάνει ένα βήμα πίσω. Αν δεν το κάνει, το θέμα θα απασχολήσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης-16ης Οκτωβρίου 2020, καθώς θα τεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και, φυσικά, την Ελλάδα», υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας.

Λίγο νωρίτερα, κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησης στην Μπρατισλάβα ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου την έντονη αντίδραση της Αθήνας στην επέκταση της εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων, τονίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις δεν ευνοούν το κλίμα της συνεννόησης και του διαλόγου.

Άνοιξαν τα Βαρώσια

Σήμερα, λίγο μετά τις 12:00, άνοιξε το σημείο διέλευσης προς τα παράλια των Βαρωσίων, το οποίο έστησε το ψευδοκράτος.

Πέτσας για Βαρώσια: Να κάνει πίσω η Τουρκία, αλλιώς το θέμα θα τεθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής Facebook Twitter

Πέτσας για Βαρώσια: Να κάνει πίσω η Τουρκία, αλλιώς το θέμα θα τεθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής Facebook Twitter

Άνδρες με πολιτικά που βρίσκονταν μπροστά από τη σιδερένια πύλη αφαίρεσαν τα πρόχειρα κιγκλιδώματα και είπαν στον κόσμο, που ήταν εκεί, ότι μπορούσε να περάσει. Μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν έξω από το σημείο εισόδου ήταν και κάποιοι που είχαν τυλιχθεί την τουρκική σημαία ή την κρατούσαν, όπως και την σημαία του ψευδοκράτους, περιγράφει το sigmalive.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ