Πέτσας: Αρχίζουν ξανά οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία στις 15 Ιουλίου

Πέτσας: Αρχίζουν ξανά οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία στις 15 Ιουλίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από τις 15 Ιουλίου θα ξεκινήσουν ξανά οι απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Σε συνεργασία με βρετανική κυβέρνηση και κατόπιν εισήγησης των ειδικών, η κυβέρνηση ανακοινώνει την επανάληψη των απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, από τις 15 Ιουλίου», είπε ο κ. Πέτσας, κατά το σημερινό briefing.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Σουηδίας. «Παρακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις ανάλογα με την εξέλιξή τους», είπε ο κ. Πέτσας για τη συγκεκριμένη χώρα.

Η απόφαση για την επανέναρξη των πτήσεων από τη Βρετανία προς την Ελλάδα έρχεται λίγες ημέρες μετά την εξαίρεση της χώρας μας από την υποχρεωτική καραντίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον προχώρησε στη χαλάρωση του οριζόντιου μέτρου της παραμονής σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Συγκεκριμένα, έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με χώρες και περιοχές- ανάμεσά τους και η Ελλάδα- για τις οποίες δεν θα ισχύει η καραντίνα για όσους φτάνουν στη Βρετανία. Αυτή η εξαίρεση από την καραντίνα ισχύει από τις 10 Ιουλίου, ενώ στην εν λόγω λίστα δεν συμπεριλήφθηκαν οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Σουηδία ή η Πορτογαλία.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ