Στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, που έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

 

Σχετικά με την απεργία πείνας στην οποία έχει προχωρήσει εδώ και 53 ημέρες ο καταδικασμένος εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, η κα Πελώνη έκανε λόγο για εκβιασμό, ενώ υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του.

 

«Είναι προφανές ότι ο καταδικασμένος για 11 δολοφονίες Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου. Εκβιάζει με την απεργία πείνας που ο ίδιος επέλεξε. Και μάλιστα ενώ ουδέποτε προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για το αίτημά του, παρότι η έννομη τάξη του δίνει αυτή τη δυνατότητα. Ο ίδιος επέλεξε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Πελώνη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Συνεχίζοντας είπε ότι «η Δημοκρατία δεν εκδικείται, ούτε εκβιάζεται» και πως η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τον νόμο χωρίς διακρίσεις. «Και αυτό θα πράξει».   

 

Η κ. Πελώνη επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία και κατηγόρησε ότι συντάσσεται με τον εκβιασμό του Δημήτρη Κουφοντίνα «Ο εκβιασμός δεν αφορά  την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει άλλα προβλήματα, άλλες αγωνίες και άλλες προτεραιότητες. Αφορά μια μικρή μειοψηφία, με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ» Μάλιστα, έστρεψε τα πυρά της και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο Πρόεδρός του, αυτόκλητος συνήγορος, έσπευσε να συνταχθεί με το αίτημα του πολυϊσοβίτη, ζητώντας από την κυβέρνηση να παραβιάσει την έννομη τάξη και να αλλάξει τη στάση της. Και αυτό απέναντι σε έναν κρατούμενο που δεν έχει επιδείξει στοιχειώδη μεταμέλεια για τα εγκλήματά του».

 

«Οι εκφοβισμοί, η τρομοκράτηση, ο εξαναγκασμός της οργανωμένης Πολιτείας να απεμπολήσει το κυριαρχικό της δικαίωμα για τον τρόπο κράτησης των καταδίκων, δεν θα περάσουν» σημείωσε καταλήγοντας πως «η Η Ελλάδα είναι μια αστική Δημοκρατία. Δεν θα γίνει μια εκβιαζόμενη Δημοκρατία. Ούτε μια τρομοκρατημένη Πολιτεία».

 

Κούρτοβικ: Ψεύδονται όσοι λένε ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες

 

Σημειώνεται ότι χθες, η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρεται εκτενώς στο αίτημα μεταγωγής του και την απεργία πείνας που πραγματοποιεί.

 

Μεταξύ άλλων διευκρινίζει ότι «ψεύδονται» όσοι εγκαλούν τον Δημήτρη Κουφοντίνα ότι δεν έχει ασκήσει τις νόμιμες διαδικασίες για την μεταφορά του στον Κορυδαλλό και τονίζει ότι «το νέο non paper στα μέλη της ΝΔ για διαχείριση της προοπτικής ενός νεκρού απεργού πείνας, με την προτροπή "να λέτε ότι δεν έχει απευθυνθεί στην Δικαιοσύνη", παραπλάνησε ακόμη και τον πρωθυπουργό».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr