ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Παπανδρέου: "Η ανοχή στη βία διαιρεί το λαό"

Παπανδρέου: "Η ανοχή στη βία διαιρεί το λαό" Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή τη σημερινή επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου καταδικάζει τη βία "από όπου και αν προέρχεται εναντίον όποιου και αν εκδηλώνεται" και προσθέτει ότι «όσοι θεωρούν ή και καλλιεργούν τη λογική ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ότι η χρήση βίας ή και η ανοχή στη χρήση βίας είναι δικαιολογημένη για πολιτικούς λόγους, οδηγούν στην καταπάτηση βασικών δημοκρατικών αξιών, οδηγούν την πολιτική ζωή στον εκφασισμό της».


"Η χρήση βίας ή η ανοχή σε πρακτικές βίας στην πολιτική ζωή του τόπου διαιρεί τον λαό, καταργεί την ελεύθερη σκέψη, φοβίζει αντί να επιτρέπει την κριτική ακόμα και αιρετική άποψη και τελικά στερεί από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα ουσιαστικής γνώσης και πραγματικών επιλογών", επισημαίνει.

Υπογράμμισε ότι στις σημερινές προσπάθειες δεν χωρούν «τραμπουκισμοί, νεοφασισμοί, αυταρχισμοί και βία» και πρόσθεσε ότι το διακύβευμα σήμερα είναι η Δημοκρατία και η λειτουργία της, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, παντού στον κόσμο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνει ότι κάποιοι «που δήθεν λειτουργούν στο όνομα του λαού, καλλιεργούν την άρνηση, το μίσος, τη βία» και συμπληρώνει: «Χωρίς τη δημοκρατία οδηγούμαστε στη βαρβαρότητα. Γι' αυτό απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, σε αυτές τις πρακτικές, η απουσία και η παραίτηση δεν δικαιολογούνται, η καταγγελία και η καταδίκη δεν αρκούν».

Για την αντιμετώπιση του εκφασισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής ζητάει την ενεργό συμμετοχή όλων των δημοκρατών πολιτών.

0

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM