Παπαγγελόπουλος: Μήνυση και αγωγή στη Ράικου για συκοφαντική δυσφήμιση

Παπαγγελόπουλος: Μήνυση και αγωγή στη Ράικου για συκοφαντική δυσφήμιση Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο Δημήτρης Παγγελόπουλος θα κινηθεί νομικά κατά της Ελένης Ράικου για την κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής.

Την κατάθεση αγωγής αποζημίωσης και μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της πρώην Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, προαναγγέλλουν οι δικηγόροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Αφορμή στάθηκαν διαρροές από την κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής, για τους χειρισμούς του κ. Παπαγγελόπουλου σχετικά με την υπόθεση Novartis. Oi δικηγόροι του πρώην υπουργού, Δημήτρης Τσοβόλας και Λύδια Τσοβόλα, δήλωσαν πως μόλις επιβεβαιωθούν οι διαρροές θα καταθέσουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία. 

Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς φέρεται να κατηγόρησε μεταξύ άλλων των πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ότι επεδίωκε την κατάλυση της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Σύμφωνα με τις διαρροές, η κα. Ράικου φέρεται να εκτίμησε πως πρόθεση του κ. Παπαγγελόπουλου ήταν να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε πολιτική σκευωρία, με κατασκευασμένες κατηγορίες και στημένους μάρτυρες.

«Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κας Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της, σημειώνουν οι δικηγόροι του κ. Παπαγγελόπουλου.

«Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ