Πανούσης: Στόχος να κλείσει η Αμυγδαλέζα σε 100 ημέρες

Πανούσης: Στόχος να κλείσει η Αμυγδαλέζα σε 100 ημέρες Facebook Twitter
Achilleas Zavallis / SOOC
4

Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων κράτησης, σύμφωνα με «Το Βήμα».

«Στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αμυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε», δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης, ενώ πρόσθεσε ότι η «Αμυγδαλέζα, σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «μια επιτροπή, που συστήνεται, θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των φακέλων για έναν προς έναν. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι άρρωστοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι, μετανάστες με σημαντικό χρόνο κράτησης ακόμα και 18 μήνες, ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν και άλλες κατηγορίες και αναμένεται τις προσεχείς 5-10  ημέρες να παραδώσει τα στοιχεία. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά».

Πρόσθεσε πως στη συνέχεια «θα εφαρμόσουμε την λεγόμενη "εποπτευόμενη ελευθερία"», ενώ διευκρίνισε ότι η διαδικασία της αποχώρησης από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά. Όπως είπε, αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν παράνομα στη χώρα, χρήζουν βοήθειας, θα γνωρίζουν οι Αρχές πού βρίσκονται και λανθασμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι όλοι ξαφνικά θα βρεθούν ανεξέλεγκτοι στην Ομόνοια.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ακόμα πως θα υπάρξει μέριμνα για κάποιες κατηγορίες μεταναστών, όπως άρρωστοι και ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους, όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων, για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο και να μην κοιμούνται στα παγκάκια.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
επιτελους .και μεσα απο το δεδικασμενο θα γινουν οι φυλακες ανοικτα πανεπιστημια .η εποπτευση θα ληξει με νιβολο.απολαυσηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
"...ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους, όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων, για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο και να μην κοιμούνται στα παγκάκια". Ερώτημα πρώτο: Υπάρχουν μετανάστες που έχουν κάπου να μείνουν;Ερώτημα δεύτερο: Επαρκούν οι χώροι στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων για τους άστεγους και τους μετανάστες; Ερώτημα τρίτο: Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να φύγουν απ' την Αμυγδαλέζα και να κοιμούνται στα παγκάκια;