Πανούσης: Στόχος να κλείσει η Αμυγδαλέζα σε 100 ημέρες

Πανούσης: Στόχος να κλείσει η Αμυγδαλέζα σε 100 ημέρες Facebook Twitter
Achilleas Zavallis / SOOC
4

Συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη λειτουργία των κέντρων κράτησης, σύμφωνα με «Το Βήμα».

«Στόχος είναι σε 100 ημέρες να κλείσει η Αμυγδαλέζα και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, για να προχωρήσουν οι διαμορφώσεις χώρων Αττικής για τρία κέντρα ανοιχτής φιλοξενίας μεταναστών, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση και θέλουμε να την επιταχύνουμε», δήλωσε ο Γιάννης Πανούσης, ενώ πρόσθεσε ότι η «Αμυγδαλέζα, σε σύγκριση με άλλους παρόμοιους χώρους, δεν μπορεί να αλλάξει μορφή»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για τους μετανάστες στην Αμυγδαλέζα ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι «μια επιτροπή, που συστήνεται, θα προχωρήσει σε επανέλεγχο όλων των φακέλων για έναν προς έναν. Θα διαπιστώσουμε ποιοι είναι άρρωστοι, ασυνόδευτοι ανήλικοι, μετανάστες με σημαντικό χρόνο κράτησης ακόμα και 18 μήνες, ποιοι δικαιούνται άσυλο, ποιοι δεν μπορούν να απελαθούν και άλλες κατηγορίες και αναμένεται τις προσεχείς 5-10  ημέρες να παραδώσει τα στοιχεία. Κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά».

Πρόσθεσε πως στη συνέχεια «θα εφαρμόσουμε την λεγόμενη "εποπτευόμενη ελευθερία"», ενώ διευκρίνισε ότι η διαδικασία της αποχώρησης από την Αμυγδαλέζα θα γίνει σταδιακά. Όπως είπε, αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν παράνομα στη χώρα, χρήζουν βοήθειας, θα γνωρίζουν οι Αρχές πού βρίσκονται και λανθασμένα έχει δοθεί η εντύπωση ότι όλοι ξαφνικά θα βρεθούν ανεξέλεγκτοι στην Ομόνοια.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ακόμα πως θα υπάρξει μέριμνα για κάποιες κατηγορίες μεταναστών, όπως άρρωστοι και ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους, όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων, για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο και να μην κοιμούνται στα παγκάκια.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
επιτελους .και μεσα απο το δεδικασμενο θα γινουν οι φυλακες ανοικτα πανεπιστημια .η εποπτευση θα ληξει με νιβολο.απολαυσηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη
"...ενώ σε όσους δεν έχουν κάπου να μείνουν θα τους δοθεί μια λίστα με χώρους, όπως κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων, για να μπορέσουν να κάνουν ένα μπάνιο και να μην κοιμούνται στα παγκάκια". Ερώτημα πρώτο: Υπάρχουν μετανάστες που έχουν κάπου να μείνουν;Ερώτημα δεύτερο: Επαρκούν οι χώροι στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας αστέγων για τους άστεγους και τους μετανάστες; Ερώτημα τρίτο: Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να φύγουν απ' την Αμυγδαλέζα και να κοιμούνται στα παγκάκια;