Οριστική έξοδο από τα μνημόνια βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Οριστική έξοδο από τα μνημόνια βλέπει ο Αλέξης Τσίπρας Facebook Twitter
SOOC
0

Αισιόδοξος για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε από το Περιφερειακό Συνέδριο Κ.Μακεδονίας ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η οικονομία πιάνει τους στόχους και η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης - σε συνδυασμό με τις διεργασίες για την ελάφρυνση του χρέους - θα ανοίξει τον δρόμο για μια οριστική και καθαρή έξοδο από την «περιπέτεια των Μνημονίων».

Οι τρεις πυλώνες στους οποίους θα βασιστεί η οικονομία της χώρας την «επόμενη ημέρα» θα είναι η δημοσιονομική και μακροοικονομική σταθερότητα, η στήριξη της εργασίας και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, εξήγησε ο πρωθυπουργός.

«Σχεδιάζουμε την επάνοδο της χώρας και της κοινωνίας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, μακριά, όμως, τώρα πια, από τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος», σχολίασε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας το «παλιό καθεστώς των πελατειακών σχέσεων και της διαπλοκής» για υπονόμευση της αναπτυξιακής πορείας που οδήγησε στην χρεοκοπία.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επέλεξε να «επιτεθεί» στις διαδικασίες αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης. Κάλεσε δε τον πρόεδρο της ΝΔ να εξηγήσει «πιο καθαρά» τις θέσεις του για απολύσεις στο δημόσιο και τη στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση.

«Αν ποτέ εφαρμόζονταν (οι θέσεις Μητσοτάκη), θα έθεταν σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών και θα οδηγούσαν εκατοντάδες ασφαλισμένους σε συντάξεις πείνας και εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», τόνισε ο Έλληνες πρωθυπουργός.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ