Ολάντ: Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανό Grexit

Ολάντ: Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανό Grexit Facebook Twitter
10

«Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα σε ευρώ ή πιθανή έξοδο» είπε πριν από λίγο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε δήλωσή του για την κατάσταση στην Ελλάδα. «Το ελληνικό δημοψήφισμα είναι μια εθνική επιλογή», είπε.

«Ήμασταν κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα» πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι σήμερα υπάρχει ακόμα πιθανότητα για συμφωνία. Δήλωσε πως λυπάται για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να σταματήσει τις συνομιλίες. Τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα λίγες ώρες, πριν εκπνεύσει το πρόγραμμα και πρόσθεσε πως «εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις». 

Μετά το τέλος ενός μίνι-συμβουλίου με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών που διάρκεσε λιγότερο του ημίωρου, ο Ολάντ πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως «ανήκει στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς να το πουν (για την συνέχιση). Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη για τη συνέχιση του διάλογου σήμερα ή αύριο».

«Σήμερα είναι πάντα δυνατή μια συμφωνία, αύριο θα εξαρτηθεί από την απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που τους προτείνεται. Η Γαλλία είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι έτοιμη να δράσει, δεν μπορεί όμως να το κάνει παρά μόνο υπάρχει κοινή θέληση για κατάληξη σε λύση», σημείωσε.

Όπως μεταδίδει ο ΑΠΕ, ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι η ΕΚΤ θα τροφοδοτήσει με ρευστότητα την Ελλάδα μέσω του ELA έως τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν είναι μόνο ευρώ ή δραχμή. Δεν υπάρχει δρόμος εκτός της ευρωζώνης αλλά εντός της Ένωσης.Είναι Ευρώπη ή απομόνωση. Προοπτική ή εξαθλίωση.Παραγωγική ανασυγκρότηση ή κατάρρευση των μηδαμινών κρατικών και ιδιωτικών δομών.Ασφάλεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή εξωκύλουμε σε τουρκικά-ρωσικά στάνταρ ελευθεροτυπίας, παρρησίας κι ατομικών δικαιωμάτων.
"Δεν είναι μόνο ευρώ ή δραχμή. Δεν υπάρχει δρόμος εκτός της ευρωζώνης αλλά εντός της Ένωσης. Είναι Ευρώπη ή απομόνωση. Προοπτική ή εξαθλίωση. Παραγωγική ανασυγκρότηση ή κατάρρευση των μηδαμινών κρατικών και ιδιωτικών δομών. Ασφάλεια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή εξωκύλουμε σε τουρκικά-ρωσικά στάνταρ ελευθεροτυπίας, παρρησίας κι ατομικών δικαιωμάτων. Πηγή: www.lifo.gr"Ναι πράγματι. Αυτό κατάλαβα και εγώ από της δηλώσεις Γιουνκερ! «Έλληνες μην αυτοκτονείτε επειδή φοβάστε να πεθάνετε»
Οι οικονομικοί δολοφόνοι δρουν οργανωμένα. Ακόμα και η μαριονέτα Ολάντ παίζει το παιχνίδι τους, στη λογική να βάλουν όλοι ένα χεράκι. Ευρωπαίοι ΣοσιαλΗστές, σου λέει...
Φταίνε οι άλλοι. Οι άλλοι. Ένα συγκεχυμένο , αόριστο χωνευτήρι ανθρώπων, θεσμών, ιδεών a priori καταδικασμένων ως εγκληματιών. Ρητορική ανάλογη της χιτλερικής, αντισημιτικής. Οι άλλοι. Χρήσιμοι, αν μη τι άλλο για να συσπειρωθούμε απέναντι τους, να μη βλέπουμε ότι συστοιχιζόμαστε με χρυσαυγουλα και φασίστες. Χρήσιμοι για να μην αντιμετωπίσουμε τις εσώτερες μας αντιφάσεις. Ο μεγάλος Άλλος, φταίει πάντα, πρέπει το εγώ μας να εξεγερθεί απέναντι του. Και η ρητορική της ποινικοποίησης της άλλης θέσης, εχέγγυο δημοκρατίας. Σόρρυ ρε φίλε για το δασκαλίστικο ύφος, ειλικρινά, αλλά προκαλείς κατάθλιψη.