Οικονόμου για αποζημίωση στους συνεπιβάτες εγκλωβισμένων οδηγών - Θα συζητηθεί από το υπ. Μεταφορών

Οικονόμου για αποζημίωση στους συνεπιβάτες εγκλωβισμένων οδηγών - Θα συζητηθεί από το υπ. Μεταφορών Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς» αναφέρθηκε και σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου που επαναβεβαίωσε τη στήριξη του Χρήστου Στυλιανίδη από την κυβέρνηση. 

«Ο κ. Στυλιανίδης είναι υπουργός και η κυβέρνηση στηρίζει όλους τους υπουργούς. Ο πήχης των απαιτήσεων είναι πιο ψηλά από το αποτέλεσμα της διαχείρισης που υπήρξε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ρωτήθηκε επίσης αν θα υπάρξει αποζημίωση για όσους ήταν συνεπιβάτες σε οχήματα που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, απάντησε πως θα συζητηθεί σε σύσκεψη στο υπουργείο μεταφορών και θα γίνουν ανακοινώσεις. Ως προς αποζημιώσεις σε αυτούς που είχαν διακοπές ρεύματος, είπε  πως είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της έρευνας από την επιτροπή που συγκρότησε ο υπουργός κ. Καραμανλής.

Για το δεύτερο σημείωσε ότι από τη Δευτέρα συνολικά 200.000 σπίτια αντιμετώπισαν προβλήματα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση παντού. Είπε επίσης ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από την αρμόδια εταιρεία για το σχεδιασμό μηχανισμού που θα παρεμβαίνει αυτόματα σε τέτοιες περιπτώσεις για θέματα αποζημιώσεων.

Σε ερώτηση για τις αλλαγές στη λειτουργία και τη δομή της Πολιτικής Προστασίας, δήλωσε ότι πρόκειται για κάτι που βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνουν ανακοινώσεις εν ευθέτω χρόνο.

«Περιμένουμε τις αποφάσεις της Επιτροπής για την άρση των μέτρων»

Για την πανδημία και αν πάμε σε χαλάρωση των μέτρων, ο κ. Οικονόμου παρέπεμψε στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών η οποία είπε θα λάβει υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις της βλέποντας τι πράττουν και άλλες χώρες στην Ευρώπη που η μία μετά την άλλη προχωρούν σε χαλάρωση των περιορισμών που έχουν επιβάλλει.

Για το ενδεχόμενο αλλαγής στο χρόνο λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν ραντεβού, απάντησε πως είναι κάτι με το οποίο θα ασχοληθεί το αρμόδιο υπουργείο και αν πρέπει να γίνουν μικρές, ολιγοήμερες προσαρμογές θα γίνουν οι αντίστοιχες ανακοινώσεις.

Τέλος ερωτηθείς αν εξακολουθούν να είναι σαφείς οι εξηγήσεις του κ. Γεραπετρίτη απάντησε πως "είναι απολύτως σαφείς και τα ζητήματα αυτά είναι πολύ σοβαρά για να ασχολούμαστε με τον κ. Φουρθιώτη".

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ