Οι ζυμώσεις για το τελικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ -Το σκεπτικό της Γεννηματά

Οι ζυμώσεις για το τελικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ -Το σκεπτικό της Γεννηματά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση στις 7 Ιουλίου μπαίνει το Κίνημα Αλλαγής με την Φώφη Γεννηματά να κλείνει τα ψηφοδέλτια μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

Η κ. Γεννηματά χειρίζεται το θέμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας και των θέσεων που έχουν απομείνει στις εκλογικές περιφέρειες, με τις συζητήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη να στρέφονται γύρω από τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού και του Παύλου Γερουλάνου μετά την εξαιρετική επίδοσή τους στην περιφέρεια Ατιικής και τον Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα.


Στα ψηφοδέλτια επικείμενων εθνικών εκλογών θα βρεθούν και πρόσωπα από το ευρωψηφοδέλτιο που δεν κατάφεραν να εκλεγούν με τη την τελική απόφαση να συζητείται από κοινού και το προβάδισμα να δίνεται σε όσους πήραν πολλούς σταυρούς.


Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής για θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι είναι θέμα που το χειρίζεται «κατ' αποκλειστικότητα» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.


Ανοιχτό παραµένει το τι θα συµβεί µε την Εύα Καϊλή, η οποία επίσης επανεξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο, τον πρώτο επιλαχόντα Νίκο Παπανδρέου, τον Γιώργο Καµίνη και άλλους.


Πάντως, το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τις επόμενες ημέρες καθώς ο ίδιος έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και το όνομά του θεωρείται ιδανικό για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.


Εντωμεταξύ , η κ. Γεννηµατά έχει προγραµµατίσει να συναντηθεί µε τους ενδιαφερόµενους ενώ αργότερα την Πέμπτη αναµένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες του Κυριάκου Κυριάκου και του Παναγιώτη Αβραµόπουλου.


Στη Χαριλάου Τρικούπη συζητείται επίσης η κάθοδος και άλλων υποψήφιων ευρωβουλευτών, όπως του Σάκη Αρναούτογλου (στη Β' Θεσσαλονίκης), του Γιάννη Βαρδακαστάνη , της Μένης Μαλιώρη,  της Εύας Μπούρα, της Εφης Χαλάτση  κ.ά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM