Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση στις 7 Ιουλίου μπαίνει το Κίνημα Αλλαγής με την Φώφη Γεννηματά να κλείνει τα ψηφοδέλτια μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

 

Η κ. Γεννηματά χειρίζεται το θέμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας και των θέσεων που έχουν απομείνει στις εκλογικές περιφέρειες, με τις συζητήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη να στρέφονται γύρω από τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού και του Παύλου Γερουλάνου μετά την εξαιρετική επίδοσή τους στην περιφέρεια Ατιικής και τον Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα.


Στα ψηφοδέλτια επικείμενων εθνικών εκλογών θα βρεθούν και πρόσωπα από το ευρωψηφοδέλτιο που δεν κατάφεραν να εκλεγούν με τη την τελική απόφαση να συζητείται από κοινού και το προβάδισμα να δίνεται σε όσους πήραν πολλούς σταυρούς.


Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής για θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι είναι θέμα που το χειρίζεται «κατ' αποκλειστικότητα» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.


Ανοιχτό παραµένει το τι θα συµβεί µε την Εύα Καϊλή, η οποία επίσης επανεξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο, τον πρώτο επιλαχόντα Νίκο Παπανδρέου, τον Γιώργο Καµίνη και άλλους.


Πάντως, το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τις επόμενες ημέρες καθώς ο ίδιος έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και το όνομά του θεωρείται ιδανικό για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.


Εντωμεταξύ , η κ. Γεννηµατά έχει προγραµµατίσει να συναντηθεί µε τους ενδιαφερόµενους ενώ αργότερα την Πέμπτη αναµένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες του Κυριάκου Κυριάκου και του Παναγιώτη Αβραµόπουλου.


Στη Χαριλάου Τρικούπη συζητείται επίσης η κάθοδος και άλλων υποψήφιων ευρωβουλευτών, όπως του Σάκη Αρναούτογλου (στη Β' Θεσσαλονίκης), του Γιάννη Βαρδακαστάνη , της Μένης Μαλιώρη,  της Εύας Μπούρα, της Εφης Χαλάτση  κ.ά.