Oι πλατείες της Ευρώπης γεμίζουν σήμερα

Oι πλατείες της Ευρώπης γεμίζουν σήμερα Facebook Twitter
0

Με το πρόσχημα της έκθεσης ''Παράγουμε ό,τι καταναλώνουμε'' που επρόκειτο να γίνει στην Πλατεία Συντάγματος (με νόμιμη άδεια, η οποία έιχε εκ (δοθεί πολύ πριν ξεπσπασει το ''κίνημα των Αγανακτισμένων''), η αστυνομία προσπάθησε το πρωί να εκκενώσει την πλατεία από τις σκηνές των διαδηλωτών και να απομακρύνει τα πανώ και τα πλακάτ που είχαν αναρτηθεί.

Τελικά και κατόπιν έντονης διαπαραγμάτευσης (και το έγκαιρο ''κάλεσμα στα όπλα'' του Indymedia)  αποφασίστηκε η έκθεση να γίνει στο πίσω μέρος της πλατείας.

H αστυνομία είναι λογικό να είναι νευρική και ανήσυχη με τη σημερινή διαδήλωση των αγανακτισμένων, η οποία παίρνει σιγά σιγά μεγάλες διαστάσεις και συνδέεται με τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη, διοργανωμένες πάντα μεσω social media και ακηδεμόνευτες από πολιτικά κόμματα.

Και τις τέσσερις μέρες, ο αριθμός των διαδηλωτών που συρρέει στο Σύνταγμα παραμένει αμείωτος, ενω αρκετοί παραμένουν όλη τη νύχτα σε σλίπινγκ μπαγκς, με συζητήσεις, μπύρες και συνθήματα.

Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική στο πλευρό των Αγανακτισμένων τάσσεται επισήμως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με επιστολή του ζητά «να φύγει η κυβέρνηση της ντροπής και όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα».

Αίσθηση πάντως προκαλεί η τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, καθώς χαρακτηρίζει τις συγκεντρώσεις «μόδα των τεχνολογιών» και «ανώδυνη εκτόνωση» που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει ακόμη πως η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του facebook. Με ειρωνικά συνθήματα εις βάρος του απαντούν οι διαδηλωτές.

Για την ανιαρή μέσα στην προκλητικότητά της νέα δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου διαβάστε εδώ: Ο Πάγκαλος σνομπάρει το κίνημα των like και unlike

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM