Update 21.50: Με νέο video επανήλθαν οι anonymous επιβεβαιώνοντας την πρόθεση τους να επιτεθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης των εκλογών, του υπουργείου Εσωτερικών, την Κυριακή 6 Μαίου. Μάλιστα στο νέο video τους, (το προηγούμενο αποσύρθηκε), oι Αnonymous συγκεκριμενοποιούν το ραντεβού της επίθεσης για τις 22.00 το βράδυ της Κυραικής, στο πλαίσιο της επιχείρησης #OpGreece.

To video έχει ανέβει στο www.digitallife.gr   

 

 

Συσκέψεις πραγματοποιούνται στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς στην κυβέρνηση φοβούνται μαζική επίθεση από τους «Anonymous» στο σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων την ημέρα των εκλογών. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ,  αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και επιτελείς του υπουργείου Εσωτερικών προσπαθούν να θωρακίσουν το ηλεκτρονικό σύστημα μετάδοσης των αποτελεσμάτων, ενώ εξετάζουν τρόπους αντίδρασης σε περίπτωση που υπάρξουν καίρια "ηλεκτρονικά πλήγματα" στο σύστημα.

Όπως αναφέρουν στο σάιτ υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «ξέρουμε ότι η μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων την ερχόμενη Κυριακή είναι μια τεράστια ευκαιρία για τους "Αnonymous" ώστε να πραγματοποιήσουν το πιο θεαματικό κτύπημά τους μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.

Διαθέτουμε σχετικές πληροφορίες και είναι κάτι που φοβόμαστε πολύ. Το σύστημα του Υπουργείου Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο για να αποφεύγει επιθέσεις χάκερ μεγάλου βεληνεκούς. Ομως αυτό αποτελεί μια πρόκληση για τους "Anonymous"».

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε video το οποίο αποδίδεται στους anonymous που απειλούν να «χτυπήσουν» την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικών, τινάζοντας στον αέρα το σύστημα των εκλογικών δεδομένων. Σε αυτό το video, άνδρας με τη γνωστή μάσκα της οργάνωσης και αλλοιωμένη φωνή υποστηρίζει ότι οι anonymous έσπασαν τους κωδικούς στη γερμανική πρεσβεία και βρήκαν στοιχεία-φωτιά που αποδεικνύουν ότι η γερμανική κυβέρνηση  «ασκεί την εξουσία στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Ελέγχει την κυβέρνηση, τους υπουργούς, τις εφημερίδες, την τηλεόραση». Σύμφωνα με τον εκφωνητή του video, τα στοιχεία με τα οποία οι Γερμανοί κρατάνε την ελληνική κυβέρνηση αφορούν σε τρείς υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική δικαιοσύνη: τρομοκρατία,  Siemens και σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Μάλιστα στο video υπάρχουν και ηχητικά ντοκουμέντα τα οποία σύμφωνα με τους anonymous είναι απόρρητα και αφορούν σε συνομιλία κατηγορούμενου για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» με τον ανακριτή.

Συνολικά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, στα χέρια των Anonymous βρίσκεται υλικά 17 GB το οποίο προτίθεται να στείλουν στο Wikileaks. (Λεπτομέρεια: Στην αρχή του video, οι anonymous αναγράφονται ως "anonyomous").

 

Το video πρωτοδημοσιεύτηκε στο σάιτ digitallife.gr, το οποίο αναζήτησε όπως ενημερώνει με update του εκπροσώπους της Γερμανικής πρεσβείας, προκειμένου να έχει την άποψη τους λόγω της σοβαρότητας του θέματος. Όπως αναφέρει το σάιτ, οι άνθρωποι της πρεσβείας χαρακτηρίζουν αβάσιμα τα περί οπτικοακουστικού υλικού ενώ σε ότι αφορά στην επίθεση στο σέρβερ δηλώνουν ότι οι τεχνικοί ασφαλείας εξετάζουν αν υπήρξε παραβίαση.

 

Οι Anonymous απειλούν να τινάξουν στον αέρα τις εκλογές

Στο digitallife.gr έγινε και μετάφραση του κειμένου που ακούγεται στο video:

 

    «Γεια σας πολίτες του κόσμου

 

    Είμαστε Anonymous

 

    (….)

 

    Γεια σας πολίτες της Ελλάδας

 

    Η δικαιοσύνη, η ισότητα και η ελευθερία δεν είναι απλά λέξεις. Είναι ιδανικά

 

    Η δικαιοσύνη πρέπει να υπηρετεί τους ανθρώπους

 

    Χωρίς δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ελευθερία

 

    Σήμερα στην Ελλάδα τα δικαιώματα των πολιτών παραβιάζονται

 

    Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία

 

    Η κυβέρνηση ψεύδεται

 

    Οι ανώτατοι δικαστές ψεύδονται

 

    Τα μέσα ενημέρωσης ψεύδονται

 

    Η αλήθεια όμως είναι πολύ πιο δυνατή

 

    Η αλήθεια ανήκει σε όλους

 

    Είμαστε όλοι

 

    Είμαστε οι πολίτες

 

    Είμαστε Anonymous

 

    Είμαστε παντού

 

    Είμαστε μία λεγεώνα που μάχεται κατά της αδικίας

 

    Οι Έλληνες πολιτικοί και δικαστές, αντί να υπηρετούν τους πολίτες, έκαναν τους πολίτες υπηρέτες τους

 

    Συνωμοτούν συνεχώς μεταξύ τους, καλύπτοντας διάφορα οικονομικά και πολιτικά σκάνδαλα

 

    Οι πολίτες πληρώνουν φόρους που δεν αντέχουν να πληρώσουν

 

    Υπηρεσίες πληροφοριών κατασκοπεύουν την προσωπική τους ζωή

 

    Αθώοι πολίτες πέφτουν θύματα ακόμα και βασανιστηρίων από την αστυνομία

 

    Την ίδια στιγμή υπάρχει απόλυτη κυριαρχία της Γερμανίας στην Ελλάδα και τους Έλληνες

 

    Η Γερμανική Κυβέρνηση ελέγχει τους δικαστές, τα μέσα ενημέρωσης και χρησιμοποιεί Έλληνες πολιτικούς ως …

 

    Οι πολίτες δεν θα έπρεπε να φοβούνται την κυβέρνησή τους

 

    Η κυβέρνηση θα έπρεπε να φοβάται τους πολίτες

 

    Σας προειδοποιήσαμε: θα χτυπήσουμε ξανά

 

    Παραβιάσαμε τους servers της Γερμανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και στα προσωπικά αρχεία του Ρόλαντ Βέγκενερ (Βένεγκερ;) βρήκαμε πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την συμμετοχή της Γερμανικής Κυβέρνησης στο σύστημα Δικαιοσύνης στην Ελλάδα.

 

    Μέσα σε όλα, ανακαλύψαμε διάφορα έγγραφα, καθώς και οπτικό και ακουστικό υλικό από διαδικασίες ανάκρισης σε τρεις διαφορετικούς φακέλους με το όνομα «τρομοκρατία» (….;)

 

    Επιλέξαμε να δημοσιεύσουμε ένα μέρος αυτού του αρχείου καθώς τα 17 GB των αρχείων αυτών θα τα διαθέσουμε στο Wikileaks, όταν αυτό επανέλθει

 

    (…..)

 

    Οι υπηρεσίες πληροφοριών παραβιάζουν την ανεξαρτησία της Ελληνικής δικαιοσύνης

 

    Η Γερμανική κυβέρνηση προφανώς (…;) τους Έλληνες πολίτες

 

    Οι επικείμενες εκλογές είναι ένα ψέμα με σκοπό να παραπλανήσει τους πολίτες και τη νύχτα της 6ης Μαϊου θα επιτεθούμε σε αυτό το ψέμα, χτυπώντας τα συστήματα του Υπουργείου Εσωτερικών

 

    Δύναμη στους πολίτες

 

    Είμαστε Anonymous

 

    Είμαστε μία Λεγεώνα

 

    Δεν συγχωρούμε

 

    Δεν ξεχνάμε

 

    Να μας περιμένετε»