Ο Τσίπρας στο αρχηγείο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο

Ο Τσίπρας στο αρχηγείο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο Facebook Twitter
EPA/WU HONG
8

Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην έδρα του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο.


Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τους επικεφαλής της εταιρείας -και μάλιστα υπό τον ήχο του Ζορμπά- σε διάφορα τμήματα, όπου έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Huawei όπως τα κινητά τηλέφωνα 5G αλλά και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.

Ο Τσίπρας στο αρχηγείο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο Facebook Twitter
EPA/WU HONG
Ο Τσίπρας στο αρχηγείο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο Facebook Twitter
EPA/WU HONG
Ο Τσίπρας στο αρχηγείο του τεχνολογικού κολοσσού Huawei στο Πεκίνο Facebook Twitter


Ο  Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τους επικεφαλής του κινεζικού ομίλου αναφέρθηκε στη δημιουργία της Γ.Γρ. Ψηφιακής Πολιτικής παρά τω Πρωθυπουργώ και στο γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος θέτει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων τις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα κατασκευασθεί ένα τεχνολογικό πάρκο στην Αθήνα και πρότεινε την αδελφοποίηση του τεχνολογικού πάρκου Huawei με την Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο και όχι απλά ένας κλάδος της οικονομίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Huawei τόνισε ότι η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM

σχόλια

7 σχόλια
"Ο κύριος πρωθυπουργός τέλος πρόσθεσε πως οι Έλληνες μοριακοί βιολόγοι του ΙΙΒΕΑΑ εργάζονται πυρετωδώς για να αναπτύξουν γενετικές θεραπείες για την ανεπάρκεια ακεταλδεϋδικής αφυδρογονάσης, ώστε να μπορούν στο εγγύς μέλλον να χαρούν τα υπέροχα ελληνικά κρασιά και οι Ασιάτες."(Από την "Αυγή")http://m.lifo.gr/articles/mikropragmata/106262
Το καλό από όλη αυτήν την ιστορία είναι ότι έμαθε και μια ξένη γλώσσα, βγήκε έξω να δει πράγματα που είχε δει μόνο σε ντοκιμαντέρ, έμαθε πως να φέρεται στα αφεντικά του κλπ. Άρα μετά από αυτό το ωραίο ταξίδι θα μπορεί ίσως να πιάσει και καμιά δουλειά.
Γιατί ο σοβαροφανής Αλέξης μου βγάζει γέλιο ? Να το ψάξω ή υπάρχουν και άλλοι που βλέπουν το γέλιο του θέματος, με έναν πρωθυπουργό που έχει ουσιαστικά αναστείλει οποιαδήποτε πρόοδο, να επισκέπτεται μια high tech εταιρεία, με όραμα και πλάνα ρεαλιστικά και όχι παραμύθια της χαλιμάς όπως έταιξε ο δικός μας προεκλογικά και βεβαίως συνεχίζει το ίδιο μοτίβο και σαν κυβέρνηση.
"η κινεζική εταιρεία θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς"Ιδιωτικος δακτυλος στην τριτοβαθμια εκπαιδευση;; Τζιζ καει...