Ο Τσίπρας πρωταγωνιστεί στο βίντεο της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα

Ο Τσίπρας πρωταγωνιστεί στο βίντεο της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα Facebook Twitter
2

Πρωταγωνιστής στο βίντεο που αναφέρεται στο κοινωνικό μέρισμα και δημοσιοποίησε σήμερα (24/11) η κυβέρνηση, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. 

Το βίντεο είναι διάρκειας 112 δευτερολέπτων και πέραν των πλάνων που υπάρχει από το γνωστό διάγγελμα του πρωθυπουργού, υπάρχουν και πλάνα από το γραφείο του την ώρα που το συνέτασσε. 

 

Το βίντεο ξεκινά με κοντινό στα πορτοφόλια δύο ηλικιωμένων που έχουν λίγα και λιγότερα και συνεχίζεται με υπονοούμενα για όσους «έχουν πάρα πολλά». Οι τελευταίοι δηλώνονται στο βίντεο με ένα χέρι που κρατάει ένα ακριβό πούρο (αναμμένο!). Στη συνέχεια εμφανίζεται ένα άλλο χέρι που προσπαθεί να ανοίξει μια κλειστή πόρτα που δηλώνει την φοροδιαφυγή που προσπαθεί να πατάξει η κυβέρνηση. 

Στο τέλος του βίντεο, μια χαρούμενη δικαιούχος του μερίσματος λέει χαμογελαστή ότι τα χρήματα αυτά που δίνονται «είναι πράξη ανθρώπινη και αποδεκτή και ένδειξη σεβασμού».

Στο Twitter, επίσης, υπάρχει σχετική ανάρτηση, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως: «Tο μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους». 

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Έχει αρχίσει να μου δημιουργείται εντύπωση ενορχηστρωμένης κυβερνητικής προπαγάνδας, στο υφολογικό και μεθοδολογικό πρότυπο της πάλαι ποτέ πατερναλιστικής Σοβιετικής Ένωσης.Ιδέα μου είναι ;