Ο Τσίπρας καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Μαζική κατακραυγή από την αντιπολίτευση

Ο Τσίπρας καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Μαζική κατακραυγή από την αντιπολίτευση Facebook Twitter
3

Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση σημειώνει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την προβοκατόρικη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ». «Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε άμεση επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και έδωσε εντολή για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης», αναφέρεται.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημειώνει ότι «tην ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη ασχολείται με τα έγγραφα των οικονομικών παραδείσων έχουμε τρομοκρατική ενέργεια κάτι θυμίζει..ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ».


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση με πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μία ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θα πρέπει να διαλευκανθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Την ίδια ώρα πάντως ο πρωθυπουργός και ο Νίκος Τόσκας δέχονται μαζικά πυρά από την αντιπολίτευση.

«Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο twitter.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει ότι «τρεις μόλις μέρες, αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει. Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας».

Το ΚΚΕ καταδικάζει το νέο χτύπημα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και αναφέρει σε σχετικό σχολιό του πως «πρόκειται για ύποπτες ενέργειες που πρέπει να διερευνηθούν».

«Επικίνδυνα ανίκανος ο Ν.Τόσκας. Ζητώ την απομάκρυνσή του και την αντικατάστασή του από ένα υπεύθυνο πρόσωπο γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ανέχεται τρομοκρατικές εγκληματικές πράξεις» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης.

H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως «αστυνομικοί και περίπου 30 εργαζόμενοι στα γραφεία βρέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της αδυναμίας του κράτους να τους προστατέψει από ένοπλες ομάδες». «Η δημιουργία όμως ενός "οικοσυστήματος ζούγκλας" δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να αδιαφορεί για τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις βίας που αν συνεχιστούν σύντομα θα γίνουν και δολοφονικές. Οφείλει να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες της. Η ασφάλεια είναι βασικό δικαίωμα των πολιτών και προτεραιότητα για όλους όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου. Η εμφατική αδυναμία να αντιμετωπιστεί το γαϊτανάκι των επιθέσεων πλήττει ξεκάθαρα τη δημοκρατία. Επιτέλους δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή στην βία! Η επίθεση έγινε μάλιστα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το debate της κεντροαριστεράς. Για αυτό ξεκαθαρίζουμε ότι οι σφαίρες στην Χαριλάου Τρικούπη θα έχουν δημοκρατική και προοδευτική απάντηση στις επερχόμενες διαδικασίες ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Λίγες ημέρες πριν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία για τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, οι πυροβολισμοί εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί, που έρχονται ως συνέχεια των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων με βόμβες μολότοφ, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα κάθε πολίτη της χώρας. Είναι μία επίθεση καταδικαστέα, που για μία ακόμα φορά θέτει το ζήτημα των λίγων που επιδιώκουν να επιβληθούν με τη βία τους στους πολλούς. Δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είναι χρέος των αρχών, το συντομότερο δυνατό να συλληφθούν και να παραδοθούν στη δικαιοσύνη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης για τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Πολιτική
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κατά τον κύριο Καμμένο, αν τραυματίζονταν ή σκοτώνονταν και κάποιοι, η Ελισάβετ, οι κολλητοί του Πούτιν και του Τραμπ αλλά - κυρίως - όσοι Έλληνες περιλαμβάνονται στα paradise papers, θα έβρισκαν την ευκαιρία να διαγραφούν οριστικά από την λίστα .Για αυτό αναμένονται εντός του 24ώρου ανάλογες ενέργειες στο Λονδίνο, στην Μόσχα και στην Ουάσιγκτον.Πασιφανής διασύνδεση της οικονομικής ελίτ και του παρακράτους. Αγονάτιστη διάνοια και ύψιστος πολιτικός αναλυτής...
Ο Καμμένος πάλι ανακάλυψε την μυστική αλληλουχία των γεγονότων. Προσωπικά αν είχα υπάρξει ψηφοφόρος της κυβέρνησης αυτής θα ντρεπόμουν ακόμα και με ψευδώνυμο να σχολιαζω υπέρ της--όχι να κάνω αφ'υψηλού κριτική για το πόσο χαμηλά έχει "φτάσει" (sic) η πολιτική αντιπαράθεση.