O ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να μην ανοίξουν τα σχολεία

O ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να μην ανοίξουν τα σχολεία Facebook Twitter
0

Να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων, καλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη Νίκου Φίλη.

«Δεν αξίζει, πιστεύουμε, για 8-9 μέρες μαθημάτων να προκαλέσουμε μια τόσο μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες και στον εκπαιδευτικό κόσμο», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η "μέγιστη επιφύλαξη" που εξέφρασε χθες ο κ. Τσιόδρας - πιστεύουμε, όχι τυχαία- δίνει μια διέξοδο σε όλους. Και πρώτα - πρώτα στην κυβέρνηση. Να μην ανοίξουν τα σχολεία. Υπάρχει "μέγιστη επιφύλαξη"! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινδυνεύσουμε να χάσουμε όσα πετύχαμε ως κοινωνία τους τελευταίους δύο μήνες» υποστηρίζει ο κ. Φίλης.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται εκτεταμένα στην ευρωπαϊκή εμπειρία, σημειώνοντας: «Στην Ευρώπη είναι διάχυτη η ανησυχία για το άνοιγμα των σχολείων, λόγω της εμπλοκής των παιδιών στη διασπορά του κορονοϊού. Ενδεικτική είναι η χθεσινή απόφαση της καγκελαρίου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των κρατιδίων να αναβάλουν το προγραμματισμένο άνοιγμα των σχολείων. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η γνωμάτευση του επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής της γερμανικής κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι τα παιδιά είναι εξίσου με τους ενήλικες φορείς μετάδοσης του ιού».

«Την ίδια άποψη έχουν εκφράσει και οι επιστημονικές επιτροπές στη Γαλλία και στην Ιταλία. Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν και η κυβέρνηση έλαβαν πολιτική απόφαση να παρακάμψουν τη γνώμη των επιστημόνων και να ανοίξουν τα σχολεία. Στην Ιταλία αντίθετα (όπως και στις ΗΠΑ, την Ισπανία και άλλες χώρες) τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβριο. Κι ενώ όλα αυτά θα έπρεπε να μας προβληματίσουν σοβαρά, ο Έλληνας πρωθυπουργός αποφάσισε να αναλάβει το αχρείαστο ρίσκο να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία για μόνο 10 μέρες!», προσθέτει η ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας υπόψη τη διεθνή εμπειρία, εξέφρασε τεκμηριωμένα τις αντιρρήσεις του. Μαζί με τους φορείς τής εκπαιδευτικής κοινότητας, δηλαδή τους κατ' εξοχήν ειδικούς από παιδαγωγικής απόψεως, για το άνοιγμα των σχολείων. Πολύ περισσότερο που και στη χώρα μας υπάρχουν διιστάμενες απόψεις μεταξύ των επιστημόνων. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί, έστω και την ύστατη ώρα, την κυβέρνηση να δει και αυτή την πτυχή της διεθνούς εμπειρίας και να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων. Δεν αξίζει πιστεύουμε για 8-9 μέρες μαθημάτων να προκαλέσουμε μια τόσο μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες και στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM