Ο Σπίρτζης ετοιμάζει εξώδικα προς συγκεκριμένα Μέσα που "πετούν λάσπη"

Ο Σπίρτζης ετοιμάζει εξώδικα προς συγκεκριμένα Μέσα που "πετούν λάσπη" Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Επτά εξώδικα ετοιμάζει προς συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που συνεχίζουν να «πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα» ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Flash.


Ο Χρήστος Σπίρτζης σημείωσε ότι είναι άλλο η πολιτική κριτική και άλλο η λάσπη και αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο, με συγκεκριμένα δημοσιεύματα τα οποία συνοδεύονται από επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών συνήθως της Νέας Δημοκρατίας όπως ανέφερε, χαρακτηρίζοντας στημένο το όλο σκηνικό. Μάλιστα, κατονόμασε περιπτώσεις, αναφέροντας τον συντάκτη της στήλης του «Βηματοδότη» και τον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.


Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε ότι, στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση και η θέσπιση κανόνων λειτουργίας της τηλεοπτικής αγοράς, σημειώνοντας ότι δεν μπορούν κάποιοι να τυγχάνουν ιδιαίτερης περίθαλψης περί των τραπεζικών τους δανείων σε βάρος της κοινωνίας.


Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφερόμενος στις ραδιοφωνικές άδειες, έκανε λόγο για την αρχή ενός μεγάλου διαλόγου με τις αρμόδιες Ενώσεις, τόσο για τον χάρτη συχνοτήτων, όσο και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να θωρακιστούν στην πράξη οι ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι στις παραμεθόριες περιοχές της χώρας δέχονται τις παρεμβολές σταθμών γειτονικών χωρών, χαρακτηρίζοντας το θέμα εθνικής σημασίας. Αναφερόμενος στους εργαζόμενους των τηλεοπτικών σταθμών και σε τυχόν απολύσεις με τις νέες άδειες, ο υπουργός είπε ότι βάση του νέου νόμου μπαίνει συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας το οποίο θα τηρηθεί και στα ραδιόφωνα, ώστε να υπάρξουν θεσμοθετημένες σχέσεις εργασίας και να προστατεύονται οι εργαζόμενοι.


Τέλος, κάλεσε την Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ) να πάρει μια πρωτοβουλία διαφάνειας, μιλώντας για τα πόθεν έσχες δημοσιογράφων και καναλαρχών, «και για το παρελθόν και για το παρόν και για το μέλλον».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσουμε από την ΕΕ ζητήσουμε ρητές αναφορές στο παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο

«Η Ελλάδα έχει ήδη κινητοποιήσει και της Ένοπλες Δυνάμεις έτσι ώστε να υπάρχει μια αποστολή επιτήρησης των λιβυκών αρχών έξω από τα χωρικά ύδατα» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Πολιτική / Αυτός είναι ο χάρτης για τις τουρκικές έρευνες για πετρέλαιο

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το μνημόνιο «παράνομο, ανυπόστατο και απαράδεκτο», τονίζοντας ότι «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα»
LIFO NEWSROOM
Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Πολιτική / Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων από προϊόντα καπνού και αλκοόλ

Βασικό αντικείμενο του νομοσχεδίου είναι η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την πώληση, προσφορά και διάθεση προϊόντων καπνού και αλκοόλ
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ: Σχεδιάζουμε να δαπανήσουμε για την άμυνα σε 12 χρόνια πάνω από 25 δισ. ευρώ

«Το νόημα μιας συμμαχίας είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και ότι δεν υπάρχει η αίσθηση ότι ορισμένες χώρες μπορούν να παρεκκλίνουν» δήλωσε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια