Ο πρωθυπουργός ευχαριστεί το “Science’

Ο πρωθυπουργός ευχαριστεί το “Science’ Facebook Twitter
0

Με επιστολή του προς τον διευθυντή του Science ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ευχαριστεί για τη δημοσίευση από το επιστημονικό περιοδικό, της επιστολής επιφανών επιστημόνων με τίτλο "Support for Greece". Παράλληλα εκφράζει τη βαθιά εκτίμησή του στους επιστήμονες που εμπνεύστηκαν και υπέγραψαν την επιστολή αυτή με την οποία αποτίουν φόρο τιμής στη συμβολή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και επισημαίνουν την ανάγκη να υποστηριχθούν οι θεσμοί και το ανθρώπινο δυναμικό στον επιστημονικό και τεχνολογικό τομέα που διαθέτει η Ελλάδα, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη στην χώρα.

Σύμφωνα με το Έθνος, στην επιστολή του προς τον διευθυντή του περιοδικού, Bruce Albert, ο κ. Πικραμμένος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «ενστερνιζόμαστε τις προτάσεις για αξιοποίηση πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την προώθηση καινοτόμων ελληνικών προγραμμάτων και την ενίσχυση της συνεργασίας των μεγάλων ευρωπαϊκών κέντρων έρευνας και τεχνολογίας με ελληνικές ομάδες αριστείας. Ως εκ τούτου, έχουμε την πρόθεση να υποβάλλουμε σχετική πρόταση στα αρμόδια θεσμικά όργανα της ΕΕ».

«Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα προτάσεις όπως αυτές που παρουσιάζονται από τους νομπελίστες επιστήμονες εμπεριέχουν ακριβώς την ποιότητα που απαιτείται για τη δημιουργία προοπτικής για το μέλλον Ελλήνων επιστημόνων και σπουδαστών που αντιμετωπίζουν την αυξανόμενη ανεργία», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Τέλος, διαβεβαιώνει ότι θα προωθηθούν οι προτάσεις που παρουσιάζονται στην επιστολή «Support for Greece» και προσδοκά την υλοποίησή τους προκειμένου να αναπτυχθεί η έρευνα και η τεχνολογία στην Ελλάδα με αυτές τις συνεργασίες.

H επιστολή των επιστημόνων

εδώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM