Ο Πολάκης ζήτησε να παραβρεθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΤτΕ

Ο Πολάκης ζήτησε να παραβρεθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΤτΕ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
1

Ο Παύλος Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε πως ζήτησε να παραβρεθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε πως σήμερα το πρωί παραδόθηκε η επιστολή που ανέβασε στην σελίδα του στα μέλη του γενικού συμβουλίου της Τράπεζες της Ελλάδος και κοινοποιήθηκε και στον διοικητή της. 


«Θα είχε παραδοθεί από τη Δευτέρα το πρωί άλλα δυστυχώς συνέβη η τρομερή θεομηνία στην Κρήτη», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Ο Πολάκης ζήτησε να παραβρεθεί στο επόμενο συμβούλιο της ΤτΕ Facebook Twitter

Μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης γράφει στην επιστολή πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Στουρνάρα και του επεσήμανε ότι ορθώς η Τράπεζα επέδειξε ακαριαία αντανακλαστικά για τον έλεγχο του δανείου του.

«Κάτι τέτοιο απαιτείται για την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα αλλά και την προστασία του από πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μεροληπτική στάση της τράπεζας, η οποία, όπως λέει, δεν έχει επιδείξει τον ίδιο ζήλο για τον έλεγχο φερεγγυότητας και των όρων χορήγησης δανείων από τράπεζες σε άλλα πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις που κατέχουν ΜΜΕ και έχει καταγγελθεί δημοσίως πως δεν εξυπηρετούνται.

«Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα είναι κρίσιμο κατά τη γνώμη μου να διατάξει τους σχετικούς ελέγχους ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι λειτουργεί με όρους μεροληψίας που θα μπορούσαν να θέσουν σε αμφισβήτηση την εκ μέρους της τήρηση της αρχής της πολιτικής ουδετερότητας», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 

Για τους παραπάνω λόγους αιτήθηκε να παραβρεθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο ώστε να ενημερώσει για «συγκεκριμένα δάνεια τα οποία δεν πληρούν τις κατά νόμο και κατά κανονισμούς λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος προϋποθέσεις χορήγησης ή ρύθμισης». 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια