Ο Μπουτάρης αποκάλυψε ποιον ψήφισε στις εκλογές - Στον ΠΑΟΚ αποδίδει την ήττα Ταχιάου

Ο Μπουτάρης αποκάλυψε ποιον ψήφισε στις εκλογές - Στον ΠΑΟΚ αποδίδει την ήττα Ταχιάου Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλυψε ποιον ψήφισε στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Θεσσαλονίκης και εξήγησε για ποιον λόγο θεωρεί πως η ήττα του Νίκου Ταχιάου οφείλεται στον ΠΑΟΚ.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης πέρασε στα χέρια του Κωνσταντίνου Ζέρβα μετά την μεγάλη ανατροπή που ήρθε στον β' γύρο των εκλογών. Ωστόσο, ο Γιάννης Μπουτάρης αποκάλυψε πως παρόλο που έχει συνεργαστεί με τον Ζέρβα, προτιμούσε για δήμαρχο τον Ταχιάο, γι' αυτό και τον ψήφισε. 

«Ψήφισα Ταχιάο, το λέω χωρίς κανένα ενδοιασμό διότι πιστεύω ότι έχει καλύτερες οργανωτικές ικανότητες. Με το Ζέρβα είχα δουλέψει, τον είχα αντιδήμαρχο. Στη διαδρομή βγήκαν οι διαφορές μας, όπως για τα αρχαία της Βενιζέλου αλλά και για άλλες χοντρές ιστορίες με τους συμβασιούχους. Τελικά φτάσαμε να έχουμε μια αντίδραση από τη μεριά του η οποία τον οδήγησε στην ανεξαρτητοποίηση. Από τη συμπεριφορά του είχα συνειδητοποιήσει, από τότε ακόμα, ότι έχει βάλει πλώρη να γίνει δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

«Όταν πέρασε στην αντιπολίτευση και άρχισε να ασχολείται με του πού θα πάει ταξίδι ο δήμαρχος και το ένα και το άλλο, συνειδητοποίησα πως ήθελε να με αποδομήσει και να αναδείξει τη δική του προσωπικότητα. Και το έκανε πολύ καλά κρίνοντας από το αποτέλεσμα. Τώρα ως προς την επικοινωνιακή πολιτική που ακολούθησε φαίνεται ότι ήταν καλή. Ο Ζέρβας, πάντως, ξεκίνησε το ξήλωμα της παράταξης», ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Τέλος, αναφορικά με το τι έφταιξε και ο Ταχιάος έχασε την δημαρχεία στον β' γύρο, ο Γιάννης Μπουτάρης αποδίδει την ήττα μεταξύ άλλων στον ΠΑΟΚ. «Πιστεύω πως ο Ταχιάος έκανε δύο-τρία πολύ χοντρά λάθη. Δηλαδή δεν τα βάζεις με τον ΠΑΟΚ παραμονή εκλογών. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Ζέρβα. Δεν λες ότι θα ιδιωτικοποιήσω την καθαριότητα ακόμα και αν θέλεις να την ιδιωτικοποιήσεις, δεν λες για τον ΟΑΣΘ ότι θα καταργήσεις την κάρτα ελευθέρας. Δεν λες πράγματα που δεν τα θέλει ο κόσμος. Και επιπλέον, φαίνεται ότι δεν μίλησε στους νέους. Ο Ταχιάος πήγαινε στα μπαράκια και έδινε την εντύπωση στους νέους ότι ήρθε ο "θείος"», εξήγησε ο ίδιος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM
Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Πολιτική / Απορρίφθηκαν οι προτάσεις για Προανακριτική σε βάρος Βορίδη και Αυγενάκη

Στην μυστική ψηφοφορία ψήφισαν 83 βουλευτές της ΝΔ καθώς και ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης και άλλοι ανεξάρτητοι βουλευτές αποχώρησαν καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρχε η απαιτούμενη απαρτία
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άλλο ο καταλογισμός ευθυνών και άλλο το κυνήγι μαγισσών

«Η ΝΔ προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη λειτουργία του Οργανισμού από την ίδρυσή του έως σήμερα ώστε να αντιμετωπιστούν οι βαθιά ριζωμένες παθογένειες και οι διακομματικές αστοχίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM