Ο κύβος ερρίφθη: εκλογές 6 Μαίου

Ο κύβος ερρίφθη: εκλογές 6 Μαίου Facebook Twitter
0

Θυροκολλήθηκε πριν από λίγα λεπτά το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών. Το Π.Δ γράφει: «Καλούνται οι εκλογείς για την εκλογή βουλευτών την Κυριακή 6 Μαΐου του 2012 και  συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές στις 17 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00"

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός μετέβη στο προεδρικό Μέγαρο όπου είχε συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις, τα είπε όμως όλα ο Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι:  όρισε ως ημερομηνία εκλογών την 6η Μαΐου και  αναφέρθηκε στη σημαντική, όπως τη χαρακτήρισε, κληρονομιά, που αφήνει η απερχόμενη κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ποια θα είναι η προτεραιότητα για την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, λέγοντας ότι, τον Ιούνιο του 2012, πρέπει να προετοιμαστεί να υποβληθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής της χώρας για την περίοδο 2013-2016. Πρέπει επίσης να εφαρμοστεί το νέο οικονομικό πρόγραμμα και να υλοποιηθούν οι απαραίτητες για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.

Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε τις παραπάνω προκλήσεις «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας» τον χειρισμό του οποίου, όπως επεσήμανε, πρέπει να αναλάβει η νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή.

«Παίρνουν την απάντηση τους όσοι δεν ήθελαν ή δεν πίστευαν ότι θα γίνουν εκλογές», δήλωσε μετά τη θυροκόλληση του Διατάγματος ο Αντώνης Σαμαράς που κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπανδρέου για «απίστευτα λάθη και λαϊκισμό που μας έφεραν ως εδώ».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM