Ο Κοτζιάς πανηγυρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών: «Ένας χρόνος φίλε μου» - Η απάντηση του Ντιμιτρόφ

Ο Κοτζιάς πανηγυρίζει την Συμφωνία των Πρεσπών: «Ένας χρόνος φίλε μου» - Η απάντηση του Ντιμιτρόφ Facebook Twitter
1

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνο από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να τιμήσει την ημέρα δημοσιεύοντας μια φωτογραφία του με τον Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Ένας χρόνος φίλε μου», έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στην λεζάντα της φωτογραφίας, που απεικονίζει τον ίδιο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.


Την φωτογραφία του Νίκου Κοτζιά αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Νικολά Ντιμιτρόφ, σχολιάζοντας: «Γράψαμε ιστορία έχοντας το μυαλό μας στο μέλλον φίλε μου».

Νωρίτερα σήμερα, με την ευκαιρία της πρώτης επετείου από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία, η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι έκανε λόγο για «θετικά βήματα στα Δυτικά Βαλκάνια».

«Θα ήθελα να αρχίσω με κάτι θετικό, επειδή σήμερα κλείνει ακριβώς ένας χρόνος από την υπογραφή της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βόρεια Μακεδονία. Και πιστεύω πως πρέπει να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας τη δύναμη της ηγεσίας και του θάρρους, και τα θετικά βήματα που έγιναν στα Δυτικά Βαλκάνια και ελπίζω πως τα κράτη μέλη θα θυμηθούν αυτά τα βήματα προς τα εμπρός, ιδιαίτερα τις ερχόμενες ημέρες, όταν πρόκειται να ληφθεί μια σημαντική απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τόσο για την Αλβανία όσο και για τη Βόρεια Μακεδονία. Ελπίζω και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό», δήλωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ