Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μηνύει τον Νίκο Φίλη για τις δηλώσεις του για το Ποντιακό

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης μηνύει τον Νίκο Φίλη για τις δηλώσεις του για το Ποντιακό Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Δύο μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις δηλώσεις του ότι η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν «γενοκτονία» αλλά «εθνοκάθαρση» διαβίβασε στη Βουλή η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Η Βουλή θα αποφανθεί για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Φίλη.


Η πρώτη μηνυτήρια αναφορά έχει κατατεθεί από το στέλεχος της ΝΔ και δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη και η δεύτερη από τον πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Παναγιώτη Σταμάτη.


Οι δύο μηνυτές υποστηρίζουν ότι ο κ. Φίλης παραβίασε διατάξεις του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν νομίζω ότι έχουν καμία τύχη οι μηνύσεις... το κείμενο του νόμου που αναφέρεται στα αδικήματα αυτά αναφέρει :"1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου."Πραγματικά ο Φίλης αρνήθηκε την σοβαρότητα του εγκλήματος της γενοκτονίας των Ποντίων, χαρακτηρίζοντάς την εθνοκάθαρση (που δεν αποτελεί έγκλημα του διεθνούς δικαίου) και πράγματι αρνήθηκε τη σοβαρότητα γενοκτονίας αναγνωρισμένης από την Βουλή των Ελλήνων και πράγματι μπορείς να πεις ότι η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά των Ποντίων και τους προσβάλλει.Μέχρι εδώ είμαστε μέσα (γι' αυτό άλλωστε τον έκραξαν και τον έκραξα και εγώ).... ΟΜΩΣΤο αδίκημα υφίσταται μόνο "όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας"Για να είμαστε δίκαιοι (ακόμα και με τον Φίλη), η συμπεριφορά του δεν ήταν δυνατό να υποκινήσει βία ή μίσος κατά των Ποντίων, ούτε τους απείλησε, ούτε φάνηκε να το λέει εξυβριστικά, δεν φάνηκε να τους βρίζει. Ασχέτως λοιπόν αν προσβλήθηκαν (και με το δίκιο τους) οι Πόντιοι, η προσβολή τους δεν ήταν επειδή αισθάνθηκαν πως τους βρίζει, αλλά επειδή αρνείται να αναγνωρίσει τι έγινε πραγματικά. Και μια και ο Κρανιδιώτης είναι δικηγόρος και δεν μπορεί να μην το διαπιστώνει, μάλλον το κάνει για λόγους εντυπώσεων.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ