Ο Δημήτρης Κουτσούμπας νέος γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας νέος γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Facebook Twitter
5

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το πρωί το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, νέος γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, εξελέγη ο οικονομολόγος Δημήτρης Κουτσούμπας.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έχει διατελέσει διευθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ διαδέχεται την Αλέκα Παπαρήγα μετά από 22 χρόνια στην ηγεσία του ΚΚΕ.

Αλέκα Παπαρήγα

Η Αλέκα Παπαρήγα υπήρξε Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ από το 1991 και ήταν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα. Ήταν μέλος του γραφείου οργάνωσης της νεολαίας της Ε.Δ.Α. και της τριμερούς γραμματείας του γραφείου σπουδάζουσας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη. Το 1968, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε. και δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων. Συνελήφθη από τη χούντα των συνταγματαρχών και κρατήθηκε επί 4 μήνες. Το 1974 έγινε μέλος του γραφείου της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθηνών και ασχολήθηκε με το γυναικείο κίνημα. Υπήρξε μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και συμμετείχε στη διοργάνωση εκδηλώσεων για το Διεθνές Έτος της Γυναίκας. Το 1978 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου.


Στις 27 Φεβρουαρίου του 1991 επικράτησε του Γιάννη Δραγασάκη στην εκλογή για την ηγεσία του κόμματος και στη συνέχεια επανεκλέγεται άλλες δύο φορές, το 1996 και το 2009, όντας έτσι η μακροβιότερης Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ από συστάσεως αφού κατάφερε να μείνει στην θέση αυτή για πάνω από 22 χρόνια.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Α! Πολύ ωραία έχει διατελέσει διευθυντης του Ριζοσπάστη. Δουλειά στην πραγματική οικονομία! Μία εφημερίδα που στηρίζεται στις επιχορηγήσεις που παίρνει το κόμμα ώντας στη βουλή και χρωστάει στους εργαζόμενους και κάνει απολύσεις αλλά φυσικά δεν ανέχεται να απολύουν οι άλλοι.Μήπως είναι και αυτός που έγραψε τη νεκρολογία για τον Χρόνη Μίσσιο ή το φοβερό συλληπητήριο τηλεγράφημα στη Β. Κορέα όταν πέθανε ο πεφωτισμένος πατέρας του σημερινού πεφωτισμένου...;;
Όποιες διαφωνίες κι αν είχε κανείς με την κ.Παπαρήγα,δεν θα μπορούσε να αρνηθεί το γεγονός ότι υπήρξε σοβαρή πολιτική παρουσία στο κοινοβούλιο.Επίσης ο λόγος της ήταν καθαρά πολιτικός και με συνέπεια.Όχι πως δεν υπέπεσε σε λάθη-θα ήταν αδύνατο άλλωστε-αλλά όπως είναι γνωστό η πολιτική του ΚΚΕ είναι...βράχος αμετακίνητος.Έτσι η γ.γραμματέας ήταν και ηγέτης αλλά και στρατιώτης του κόμματος.Βεβαίως η κριτική που της ασκήθηκε,κατά καιρούς,ήταν σχεδόν ρατσιστική (εμφάνιση,στυλ,κτλ) κι όχι επί της πολιτικής ουσίας.Είθε ο νέος ένοικος του Περισσού να κρατήσει όλα εκείνα τα στοιχεία, που έκαναν την κ.Παπαρήγα αγαπητή από φίλους αλλά κι αντιπάλους της πολιτικής κονίστρας.Στο χέρι του είναι!

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ