ΝΥΤ: «Στην Ελλάδα οι παροχές είναι πολύ σκληρές για να πεθάνουν»

ΝΥΤ: «Στην Ελλάδα οι παροχές είναι πολύ σκληρές για να πεθάνουν» Facebook Twitter
0

Στη σωρεία των τροπολογιών που έφτασαν στη Βουλή από διάφορους βουλευτές αναφέρονται οι Νew Υork Τimes σε άρθρο τους. Γράφουν ότι την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και οι πιστωτές περιμένουν “να σφίξει κι άλλο το ζωνάρι”, οι Έλληνες βουλευτές εργάζονται μεν πιο σκληρά τον τελευταίο καιρό, αλλά όχι με τον τρόπο που θα περίμενε κανείς.  

Και βέβαια η εφημερίδα σταχυολογεί τα κοινοβουλευτικά “διαμάντια” που παρουσίασαν  κάποιοι βουλευτές ως τροπολογίες, όπως αυτή για αλιευτικές άδειες για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, τις θέσεις στο Δημόσιο που ζήτησε βουλευτής για βραβευμένους αθλητές ή την τροπολογία που προσπάθησε να απαλλάξει θέατρα και κινηματογράφους από το χαράτσι των ακινήτων.

ΝΥΤ: «Στην Ελλάδα οι παροχές είναι πολύ σκληρές για να πεθάνουν» Facebook Twitter

«Συνολικά, περισσότερες από 90 τροπολογίες ήρθαν την τελευταία στιγμή στη βουλή την ώρα που οι πιστωτές περιμένουν την απελευθέρωση της αγοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη συρρίκνωση των μισθών».  

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι παρά τις προσπάθειες Παπαδήμου να περάσουν μόνο τα απαραίτητα μέτρα, η ρουσφετολογία είναι τόσο παλιά όσο και τα 400 χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας. «Η λέξη, «rousfeti», έχει τις ρίζες του στην αντίστοιχη τουρκική λέξη για τη δωροδοκία», γράφει.

Οι ΝΥΤ σημειώνουν ότι ακριβώς αυτή η πρακτική είναι σε ένα μεγάλο βαθμό που έφερε στην κατάσταση αυτή την Ελλάδα και από ότι φαίνεται δεν είναι εύκολο να αλλάξουν τα πράγματα. Στην εφημερίδα μιλά ο δημοσιογράφος Τάκης Μίχας που λέει ότι: "Αν οι πολιτικοί ήταν σοβαροί και ήθελαν να αλλάξουν το σύστημα θα είχαν δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων των ανθρώπων που έχουν διορίσει στο Δημόσιο σε όλη την πολιτική τους σταδιοδρομία."

Αντ 'αυτού, λέει, «οι πολιτικοί εξακολουθούν να λειτουργούν σύμφωνα με το πελατειακό σύστημα και οι περισσότεροι Έλληνες ζηλεύουν μια δουλειά στο Δημόσιο, ακόμη κι αν το σύστημα αυτό καταρρέει με γρήγορους ρυθμούς».

Για τις τροπολογίες κάνουν δηλώσεις και βουλευτές όπως ο κ. Ζωίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο  που τις χαρακτηρίζει αναγκαίες: «Όλοι γνωρίζουμε ότι το Κοινοβούλιο κλείνει, προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε ορισμένες ανάγκες».
Άνθρωπος κοντά στον Πρωθυπουργό δεν θα σχολιάσει στην εφημερίδα τις τροπολογίες που έπεσαν βροχή αλλά θα πει μια χαρακτηριστική φράση: «business as usual".

Ο επικεφαλής του Γραφείου της Διεθνούς Διαφάνειας στην Αθήνα δηλώνει ότι ελπίζει να αλλάξει η πρακτική αυτή με την πίεση και την αναταραχή της κρίσης. Αλλά επισημαίνει ότι «αυτό είναι για τους πολιτικούς, σα να ζητάμε να διαπράξουν αυτοκτονία».

Οι ΝΥΤ ερωτούν και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, τον οποίο χαρακτηρίζουν «ειλικρινή πολιτικό». Κι αυτός λέει ότι "στην Ελλάδα, ο σταυρός πωλείται ως αντάλλαγμα για μια θέση στο Δημόσιο".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM