Νέες αποκαλύψεις Λοβέρδου για την υπόθεση Καμμένου και Σαουδικής Αραβίας - Αιχμές Βούτση για Φίλη

Νέες αποκαλύψεις Λοβέρδου για την υπόθεση Καμμένου και Σαουδικής Αραβίας - Αιχμές Βούτση για Φίλη Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το όνομα του μεσάζοντα δεν υπάρχει στο έγγραφο της συμφωνίας αλλά υπάρχουν έγγραφα, που δείχνουν πως το υπουργείο Άμυνας επεδίωκε οπωσδήποτε τη συνεργασία με τον επιχειρηματία Παπαδόπουλο, τον οποίο μάλιστα αποκάλεσε τρόφιμο του υπουργείου Άμυνας.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε πως η συμφωνία με τη Σ. Αραβία δεν είναι διακρατική καθώς υπεγράφη με μεσάζοντα αν και το Ριάντ είχε ενημερώσει δια του Έλληνα πρέσβη, ότι επιδιώκει συμφωνία κράτος με κράτος.

Γνωστοποίησε δε, ότι υπάρχει έγγραφο του ελληνικού ΥΠΕΞ που αναφέρει πως καλό θα είναι για τον κ. Παπαδόπουλο να λάβουν ζητήσουν προηγουμένως τη γνώμη της ΕΥΠ.

Επιπλέον, ο κ Λοβέρδος διερωτήθηκε γιατί επιδιώκει «ντε και καλά» το υπουργείο συμφωνία με μεσάζοντα και σημείωσε πως ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή δύο ενδεχόμενα: Είτε να υπάρχει θέμα διαφθοράς, είτε να υπάρχει πολιτικό θέμα, π.χ. Υεμένης

Εν τω μεταξύ, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι όταν ο Π. Καμμένος παρουσίασε την πρόθεση του για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία κανείς δεν είπε "όχι" και σημείωσε με νόημα πως διαφωνούντες βουλευτές είναι μέλη της επιτροπής.

Όπως αποκαλύπτει εν τω μεταξύ, η «Καθημερινή της Κυριακής» ο φερόμενος ως μεσάζων ήθελε να γίνει συνέταιρος με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και προωθούσε την συμπαραγωγή βομβών αεροπορίας που θα διοχετεύονταν στην Σαουδική Αραβία.

Βούτσης: Δεν σχολιάζω, ούτε συντάσσομαι με τη δήλωση Φίλη για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

 

 Την ίδια ώρα, εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή επί της επερώτησης της Ν.Δ. προς τον υπουργό Άμυνας για τα εξοπλιστικά, ο κ. Βούτσης σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ότι «η αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει ό,τι νομίζει για να κάνει καλύτερα το έργο της».

Προσθέτει επίσης πως «το ίδιο κάνουν και, ευρύτερα, οι δημοσιογραφικοί κύκλοι και τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο λόγο για τα τεκταινόμενα».


Ερωτηθείς σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Νίκου Φίλη για το θέμα της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Βούτσης απαντά: «Κάθε βουλευτής έχει τη γνώμη του. Πόσω μάλλον όταν ανήκει και στην αρμόδια Επιτροπή, όπως ο Νίκος ο Φίλης, πλην όμως εγώ, σας επαναλαμβάνω ούτε σχολιάζω ούτε συντάσσομαι μ' αυτήν την άποψη».

Συμπληρώνει τέλος ότι «η κυβέρνηση απαντάει τη Δευτέρα, με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο» και πως «η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM