Νέα κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη στη Βουλή- Διακόπηκε η συνεδρίαση

Νέα κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη στη Βουλή- Διακόπηκε η συνεδρίαση Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Νέα κόντρα μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή με αφορμή την υπόθεση Νovartis.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής που συζητούσε το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, όπως ανακοίνωσε ο Γ' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, μετά από απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

«Ο πρόεδρος της Βουλής μου είπε να μεταφέρω την απόφαση του για διακοπή της αποψινής συνεδρίασης της Ολομέλειας και την συνέχισή της αύριο. Μου πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μεταβάλλει το κοινοβούλιο σε χώρο φθηνού ακτιβισμού και κατάληψής του και όσοι τον ανέχονται και καλύπτονται έχουν τεράστιες ευθύνες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρας.

Η συνεδρίαση είχε διακοπεί, με απόφαση του αντιπροέδρου της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου, μετά την επίμονη άρνηση, του πρώην αναπληρωτή υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, στις επανειλημμένες συστάσεις που του έκανε, να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της Βουλής και να μην μιλά εκτός θέματος.

Η επεισοδιακή συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Ανάπτυξης, μετά και τις εντάσεις- εντός της Βουλής αλλά και στα social media- τις τελευταίες ημέρες, οδήγησε τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να διακόψει νωρίτερα, τη συνεδρίαση της εθνικής αντιπροσωπείας, που αφορούσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Άμεσα, ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του έκανε λόγο για «εκτροπή από τις δημοκρατικές διαδικασίες».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης, πήρε το λόγο και αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis είπε «Υποχρεούμαι να απαντήσω στην πρόκληση Γεωργιάδη, που ζήτησε να του πούμε συγγνώμη. Δεν θα σου πούμε συγγνώμη. Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές, αλλά κρίνονται. Σήμερα καταθέσαμε αίτηση να μας δημοσιοποιηθεί η απόφαση αρχειοθέτησης. Δεν είναι αθώος. Αρχειοθετήθηκε η υπόθεση».

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης τον κάλεσε να μιλήσει για το θέμα της συνεδρίασης και όχι για άλλα ζητήματα, καλώντας τον πρώην υπουργό Υγείας να απευθύνει σχετικό ερώτημα για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ωστόσο ο Παύλος Πολάκης επέμεινε λέγοντας πως «Μιλάμε για σκάνδαλο, στο οποίο η Novartis ήρθε σε συμβιβασμό με τις ΗΠΑ και πλήρωσε, γιατί στην Ελλάδα δωροδοκούσε πολιτικούς αξιωματούχους. Και εδώ λέμε ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο. Λέει η απόφαση αρχειοθέτησης. Πάμε στα συγκεκριμένα στοιχεία. Λέει ότι ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε προνομιακά για την Novartis. Πάμε να δούμε τα πραγματικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι 2 από τους 3 εισαγγελείς».

Ο κ. Αθανασίου επικαλούμενος σχετικές διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής, τόνισε στον Πάυλο Πολάκη ότι είναι εκτός θέματος και πως αν συνέχιζε θα έκλεινε τα μικρόφωνα, στερώντας του το λόγο. 

Ωστόσο ο πρώην υπουργός συνέχισε παρά τα κλειστά μικρόφωνα αναγκάζοντας τον προεδρεύων να διακόψει τη συνεδρίαση και να να σημειώνει πως πλέον το θέμα θα πρέπει να το χειριστεί, όπως είπε, ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Με την διακοπή της συνεδρίασης, διακόπηκε και η τηλεοπτική μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η κόντρα Πολάκη- Γεωργιάδη είχε ξεκινήσει μέσω αναρτήσεων στα social media, ενώ όπως έγινε γνωστό χθες χρειάστηκε η παρέμβαση ανθρώπων της Βουλής, προκειμένου να μην παρεκτραπούν κατά τη διάρκεια φραστικού επεισοδίου μεταξύ των δύο στο καφενείο της Βουλής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Facebook, προανήγγειλε την αποψινή ομιλία του στη Βουλή κάνοντας αναφορά στον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος απάντησε με ανάρτησή του στο Τwitter.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ