ΝΔ για τα δύο χρόνια capital controls: Τσίπρας, Καμμένος και Βαρουφάκης ήξεραν πως θα κλείσουν οι τράπεζες

ΝΔ για τα δύο χρόνια capital controls: Τσίπρας, Καμμένος και Βαρουφάκης ήξεραν πως θα κλείσουν οι τράπεζες Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα δύο χρόνια από την επιβολή των capital controls, εκδόθηκε ανακοίνωση η οποία στρέφεται εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του Πάνου Καμμένου.

«Τσίπρας, Καμμένος και Βαρουφάκης ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες της απόφασης για δημοψήφισμα. ήξεραν ότι οι τράπεζες θα κλείσουν και θα επιβληθούν capital controls», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls.

Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς – όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος – ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls.

Πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:

1. Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση.

2. Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.

3. Nα εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δις ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.

4. Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.

5. Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.

6. Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.

7. Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν – και θα δώσουν – λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει – και θα προχωρήσει – στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM