«Να σταματήσει ο Μητσοτάκης να θριαμβολογεί πάνω σε καμένη γη»: Επίσκεψη Τσίπρα σε Ντράφι και Παλλήνη

τσίπρας Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI
0

Στα καμένα σε Ντράφι και Παλλήνη βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τόνισε την ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών και της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε περιοδεία στις περιοχές που βρέθηκαν στο μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς τις προηγούμενες ημέρες και είχε επαφές με ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο και τοπικούς φορείς.

τσίπρας Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

«Οι πυρκαγιές στην Αττική, στην Πελοπόννησο, στη Δαδιά, στη Λέσβο, σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν είναι δυστυχώς η τελευταία πράξη μιας διαρκώς επαναλαμβανόμενης εθνικής τραγωδίας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας στη δήλωσή του μετά τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς και πρόσθεσε:

«Είναι φοβάμαι, ίσως, η τελευταία προειδοποίηση προς όλους μας. Η κλιματική κρίση συνδυασμένη με τη διαχρονική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού απειλεί καταστροφικά την ισορροπία της ζωής και της φύσης. Και καμιά τραγωδία του παρελθόντος δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για το παρόν και το μέλλον. Ένα μέλλον δυσοίωνο για όλους μας, όσο χρόνο με το χρόνο τα πράγματα χειροτερεύουν και καίγονται χιλιάδες στρέμματα, καταστρέφεται η φύση, καταστρέφονται περιουσίες απειλείται η ζωή. Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι σε αυτό τον Εθνικό κίνδυνο χρειάζεται Εθνικό σχέδιο και εθνική εγρήγορση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι απαιτείται αναγνώριση του μεγέθους του προβλήματος και της αδυναμίας της κρατικής μηχανής να το αντιμετωπίσει» σημείωσε. 

τσίπρας Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

«Η προετοιμασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών δεν γίνεται το καλοκαίρι. Γίνεται τον χειμώνα. Το σχέδιο καταστρώνεται τον χειμώνα».

Αναφέρθηκε, όμως, και στην επικαιρότητα των ημερών ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό για τη στάση του: «Εγώ σήμερα δεν θα ακολουθήσω την πεπατημένη της μικροπολιτικής αντιπαράστασης πάνω στα καμένα. Καλώ, όμως, τον κ. Μητσοτάκη και αυτός να σταματήσει να θριαμβολογεί πάνω στην καμένη γη. Χρειάζεται σχέδιο, χρειάζεται εγρήγορση. Και κυρίως τούτη την ώρα με ενότητα και ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε μία σε εξέλιξη επικίνδυνη πραγματικότητα για το φυσικό πλούτο και την ανθρώπινη ζωή».

Ζήτησε, όμως, και μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων: «Η περιοχή που επισκέφθηκα έχει πάνω από 100 οικογένειες που τούτη την ώρα είναι έξω από τα σπίτια τους. Συνεπώς, δεν μπορεί κανείς να θριαμβολογεί. Τον καλώ λοιπόν να σκύψει πάνω στα προβλήματα. Να νιώσει τους πληγέντες και να φροντίσει για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί. Να διπλασιάσει τις αποζημιώσεις διότι ακρίβεια έχει καταστήσει ανεπαρκείς τις όποιες αποζημιώσεις που προβλέπονται σε τέτοιου είδους καταστροφές».

τσίπρας Facebook Twitter
Φωτ.: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/EUROKINISSI

Προανήγγειλε, ακόμη, ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα ενεργοποιήσει τα χιλιάδες μέλη του σε όλη τη χώρα, προκειμένου να συνδράμουν σε κάθε επικίνδυνη περίσταση. Σε εθελοντικές ομάδες για την πρόληψη και για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

«Η αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι εθνική υπόθεση. Ωστόσο, το κρίσιμο είναι να συνειδητοποιήσουμε τις ανεπάρκειες και να καταστρώσουμε ένα εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του εθνικού κινδύνου. Και αυτό αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα έρθει στον τόπο μετά τις επόμενες εκλογές» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

LiFO politics / «Δεν αποκλείονται νέες διασπάσεις στα κόμματα»

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της OpinionPoll Ζαχαρίας Ζούπης συζητά με τη Βασιλική Σιούτη τα μηνύματα των Ευρωεκλογών και εξηγεί πως αν τα κόμματα δεν τα λάβουν σοβαρά υπόψιν, θα τα βρουν μπροστά τους ως γενικευμένη κρίση πολιτικής εκπροσώπησης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ