ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Το μυστικό δείπνο που κλείδωσε τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου

Το μυστικό δείπνο που κλείδωσε τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και εκκλησίας είχε κλειδώσει από τις 25 Οκτωβρίου, σε μία συνάντηση που έγινε υπό άκρα μυστικότητα στο αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ, εκείνη την ημέρα, σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να καθοριστούν οι γενικές γραμμές για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και τη μεταφορά του μισθολογίου των ιερέων, από το Δημόσιο σε ειδικό ταμείο. 


Στο «μυστικό δείπνο» συμμετείχαν, πλην του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος (με την ιδιότητα του συνταγματολόγου), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, προκειμένου να καθορίσουν τα βασικά σημεία της συμφωνίας που ανακοίνωσαν από κοινού ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Σε εκείνη την συνάντηση, εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, την ελληνική Εκκλησία εκπροσώπησαν ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Κωστής Δήμτσας, και ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Συμεών. 

Οι δύο πλευρές έκλεισαν εκείνη την ημέρα όλες τις εκκρεμότητες της («πρόθεσης για») Συμφωνία που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. 

Τώρα, το προσύμφωνο θα πρέπει να κυρωθεί από το υπουργικό συμβούλιο και την Ιερά Σύνοδο, και στη συνέχεια να προχωρήσει η νομοθετική διαδικασία στη Βουλή. 

Πολιτική
0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ