Μπακογιάννη: Ερώτηση στη Βουλή με αιχμές για την αντικατάσταση των γενικών διευθυντών στο ΥΠΟΙΚ

Μπακογιάννη: Ερώτηση στη Βουλή με αιχμές για την αντικατάσταση των γενικών διευθυντών στο ΥΠΟΙΚ Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο με θέμα την απουσία Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κατέθεσε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή της προς τον υπουργό Οικονομικών, από τις 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο το διορισμό του κ. Γεωργίου Πιτσιλή. Έκτοτε, εκκρεμεί η δημοσίευση του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αποτέλεσμα να παραμένει ακέφαλη η πλέον νευραλγική θέση του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, οι λόγοι της καθυστέρησης είναι άγνωστοι. «Προφανώς, πάντως, ένας από αυτούς είναι για να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασης των Γενικών Διευθυντών, χωρίς την παρουσία νέου Γενικού Γραμματέα».

Η βουλευτής της Ν.Δ. προσθέτει πως αυτή τη διαδικασία ξεκίνησε ξαφνικά στις 11 Ιανουαρίου 2016 ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Μπάκας (ο οποίος συνταξιοδοτείται στο άμεσο προσεχές διάστημα) γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά.

«Την παρούσα χρονική στιγμή, η επιλογή νέων διευθυντών συνιστά μεθοδευμένη κίνηση με στόχο την επιλογή προσώπων που πρόσκεινται στους κομματικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» σχολιάζει.

Η κ. Μπακογιάννη ρωτά τον υπουργό Οικονομικών:

«Πότε θα διοριστεί ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων; Μήπως η οριστική επιλογή του αποτελεί προϊόν παρασκηνιακών μεθοδεύσεων;


Η σπουδή να αντικατασταθούν άρον-άρον οι Γενικοί Διευθυντές της Γενικής Γραμματείας προάγει την αξιοκρατία; Είναι συμβατή προς τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού περί ακομμάτιστης δημόσιας διοίκησης;»

Πηγή: Ναυτεμπορική

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ