Μητσοτάκης: «Θα κερδίσω τον Τσίπρα στις επόμενες εθνικές εκλογές»

Μητσοτάκης: «Θα κερδίσω τον Τσίπρα στις επόμενες εθνικές εκλογές» Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο ένας εκ των δύο υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε απολύτως αναστρέψιμη τη διαφορά με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

«Η διαφορά με τον κ. Μεϊμαράκη είναι απολύτως αναστρέψιμη και παραμένω αισιόδοξος για το δεύτερο γύρο» δήλωσε την Τρίτη ο βουλευτής του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης,  ο οποίος υπενθυμίζουμε πως στις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της ΝΔ αναδείχθηκε δεύτερος, με ποσοστό περίπου 30%.

Μιλώντας για την παρέμβαση Καραμανλή σχολίασε: «Μπορεί να έπαιξε ρόλο η παρέμβαση Καραμανλή στο αποτέλεσμα. Αλλά εγώ δεν έχω αναφορές σε οικογενειακή ιστορία. Έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν με ενόχλησε η παρέμβασή του. Αν ήθελε να πει κάτι συγκεκριμένο, θα το έλεγε ξεκάθαρα. Για μένα όλοι οι τέως είναι πολύτιμοι. Έχω μιλήσει και με τον κύριο Καραμανλή και με τον κύριο Σαμαρά. Το σύνθημά μου είναι ΝΔ από την αρχή. Να την φέρουμε στο 2016», διευκρίνισε και συνέχισε: «Η μεγάλη κερδισμένη από αυτή τη διαδικασία είναι η ΝΔ. Κάποιοι ψήφισαν εμένα γιατί πιστεύουν σε μια νέα ΝΔ. Στο β' γύρο εκτιμώ ότι ξεκινάμε από το μηδέν», αυτή είναι η άποψή μου.


Παράλληλα, εμφανίστηκε πεπεισμένος πως αν κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, θα κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Είμαι ακριβώς το αντίθετο από τον κ. Τσίπρα. Ο Αλ. Τσίπρας θα αισθανόταν άβολα απέναντί μου».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Β. Μεϊμαράκη, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πρόκειται για «επιλογή στασιμότητας», αλλά ξεκαθάρισε πως η ενότητα της παράταξης δεν κινδυνεύει και σε περίπτωση που χάσει τη μάχη των εκλογών τότε θα στηρίξει «χωρίς αστερίσκους» τον νέο πρόεδρο.

Σχολιάζοντας το ποσοστό που απέσπασε στον α' γύρο των εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για αποτέλεσμα που ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών και γι' αυτό η διαφορά με τον Β. Μεϊμαράκη είναι «απολύτως αναστρέψιμη» στον β' γύρο. «Το αποτέλεσμα αυτό για εμένα ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μην ξεχνάτε ότι κατέβηκα χωρίς συμμαχίες. Κατάφερα να κινητοποιήσω κόσμο να ενδιαφερθεί για την ουσία της πολιτικής, άνοιξα την καρδιά μου και μίλησα το λόγο της αλήθειας. Είπα πολύ τολμηρά πράγματα που μπορεί και να ενόχλησαν κάποιους. Έβαλα ένα μεγάλο στοίχημα, για να δω αν υπάρχει κόσμος που μπορεί να δεχτεί αυτό τον πολιτικό λόγο. Το 60% των πολιτών που ψήφισαν δημιουργική ανανέωση, ζήτησαν να γυρίσουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους 400.000 ανθρώπους που στήθηκαν στις ουρές παίρνοντας τη ΝΔ στα χέρια τους. Τώρα, όσον αφορά τη διαφορά με τον Μεϊμαράκη πιστεύω ότι είναι απολύτως αναστρέψιμη. Όποιος κι αν κερδίσει, σίγουρα δεν αμφισβητείται η ενότητα της ΝΔ. Ο μεγάλος κερδισμένος αυτής διαδικασίας είναι η ίδια η ΝΔ σε απάντηση όσων επιχείρησαν να την περιχαρακώσουν σε ένα στενό εκλογικό σώμα.»

Ερωτηθείς για το εάν στις 10 Ιανουαρίου αναμετρώνται «Καραμανλικοί-Μητσοτακικοί», ο Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «διαχωρισμούς του προηγούμενου αιώνα».

Σε ερώτηση αν προτίθεται να στηρίξει κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ο Κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, «αν δεν ανακρούσει πρύμναν στον τομέα της Παιδείας», ενώ επανέλαβε ότι η ΝΔ «δεν θα γίνει δεκανίκι» της κυβέρνησης.

Τέλος, μιλώντας για την επερχόμενη ψήφιση του ασφαλιστικού, τόνισε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να το στηρίξει.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

LiFO politics / Βασίλης Κικίλιας: «Η εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν επηρεάζει άμεσα την ελληνική ναυτιλία»

Ο υπουργός Ναυτιλίας μιλά στο LiFO Politics για τις επιπτώσεις της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή στην ελληνική ναυτιλία, την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τον ρόλο του Λιμενικού Σώματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Πολιτική / Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν έχω τελέσει καμία αξιόποινη πράξη – Περιμένω τη δικογραφία»

Η υπόθεση, που αφορά ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις και φέρεται να αγγίζει και τον επίσης πρώην υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή λόγω της εμπλοκής πολιτικών προσώπων
LIFO NEWSROOM
Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Πολιτική / Τραγωδία στα Τέμπη: Με 154 ψήφους πέρασε η πρόταση για την προανακριτική Καραμανλή

Η πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απορρίφθηκε - Επίσης απορρίφθηκε και η πρόταση που συνυπέγραψαν οι ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, της «Νίκης», της Πλεύσης Ελευθερίας καθώς και 6 ανεξάρτητοι βουλευτές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Ο Κυριάκος είναι ο μοναδικός "γόνος πολιτικού τζακιού" που το όνομά του λειτουργεί μάλλον αρνητικά για αυτόν σε αντίθεση με τους υπόλοιπους. Αν τον έλεγαν αλλιώς μπορεί να ήταν ήδη Πρόεδρος της Ν.Δ.Όπως και νά 'χει ο άνθρωπος είναι σταγόνα σοβαρότητας σε μια θάλασσα λαϊκιστών.
Προσωπικά,αν και δεν είμαι μέλος της ΝΔ,τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον υποστηρίζω με την ψυχή μου.Ελπίζω σ'αυτόν και εύχομαι να διώξει επιτέλους από την εξουσία τα ρεμάλια που μας κυβερνάνε.