Μητσοτάκης στο Reuters: Κύριοι στόχοι η μείωση ανισοτήτων και η αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων

PM-in-waiting, Greek conservative leader wants to realise investment grade goal Facebook Twitter
Φωτ.: Γ.Τ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
0

Συνέντευξη στο Reuters παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των εκλογών του 2023, θέτοντας ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του να ανακτήσει η Ελλάδα την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως αποτελεί έγκριση των πολιτικών του κόμματός του, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν νέα επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας - και με ελαφρώς αυξημένα ποσοστά από τις 21 Μαΐου. 

«Ο πρώτος μας στόχος, φυσικά, είναι να αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που είναι απολύτως εφικτό μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Reuters από πλοίο στη Σαλαμίνα. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως κορυφαία προτεραιότητα την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εάν επικρατήσει στις εκλογές, όπως και την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών και τη δημιουργία ενός «υπουργείου Οικογένειας» για την αντιμετώπιση της μείωσης των γεννήσεων στη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ίδια συνέντευξη, επεσήμανε πως η κυβέρνησή του «έβαλε τα θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη» και, εάν επανεκλεγεί, το υπουργικό του συμβούλιο - το οποίο θα είναι ενισχυμένο με περισσότερες γυναίκες - θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μεταρρυθμίσεων, αλλά και θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και θα μειώσει τις ανισότητες. 

«Θέλουμε έναν διαφορετικό τύπο ανάπτυξης, μια ανάπτυξη που θα επικεντρώνεται στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα αλλά και θα μειώνει την ανισότητα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά. 

Εξέφρασε, ακόμα, την πεποίθησή του πως η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει ετησίως πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - που θεωρείται ότι αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας - θα βοηθούσε, επίσης, τη χώρα να επιτύχει τους στόχους της και θα απελευθέρωνε κεφάλαια για κοινωνικές πολιτικές, είπε.

«Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το θέμα, διότι προσθέτει δημοσιονομική δύναμη πυρός στον προϋπολογισμό μας» δήλωσε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM
Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Live-Βουλή: Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική

Η παρέμβασή του επικεντρώνεται στους βασικούς άξονες της κυβερνητικής στρατηγικής, με αναφορές στα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις ευρωπαϊκές προκλήσεις και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
LIFO NEWSROOM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική / Συζήτηση στη Βουλή σήμερα για την εξωτερική πολιτική: Τι αναμένεται να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη διεύρυνση της συζήτησης που ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για το παλαιστινιακό, σε μια συνολική συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αποφάσισε ο πρωθυπουργός, με στόχο «να αναπτύξει όλη τη λογική των ελληνικών χειρισμών» σε αυτόν τον τομέα
LIFO NEWSROOM