Μητσοτάκης στο Reuters: Κύριοι στόχοι η μείωση ανισοτήτων και η αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων

PM-in-waiting, Greek conservative leader wants to realise investment grade goal Facebook Twitter
Φωτ.: Γ.Τ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
0

Συνέντευξη στο Reuters παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει των εκλογών του 2023, θέτοντας ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του να ανακτήσει η Ελλάδα την πολυπόθητη επενδυτική βαθμίδα.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως αποτελεί έγκριση των πολιτικών του κόμματός του, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν νέα επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας - και με ελαφρώς αυξημένα ποσοστά από τις 21 Μαΐου. 

«Ο πρώτος μας στόχος, φυσικά, είναι να αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που είναι απολύτως εφικτό μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Reuters από πλοίο στη Σαλαμίνα. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας όρισε ως κορυφαία προτεραιότητα την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εάν επικρατήσει στις εκλογές, όπως και την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών και τη δημιουργία ενός «υπουργείου Οικογένειας» για την αντιμετώπιση της μείωσης των γεννήσεων στη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ίδια συνέντευξη, επεσήμανε πως η κυβέρνησή του «έβαλε τα θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη» και, εάν επανεκλεγεί, το υπουργικό του συμβούλιο - το οποίο θα είναι ενισχυμένο με περισσότερες γυναίκες - θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο μεταρρυθμίσεων, αλλά και θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και θα μειώσει τις ανισότητες. 

«Θέλουμε έναν διαφορετικό τύπο ανάπτυξης, μια ανάπτυξη που θα επικεντρώνεται στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα αλλά και θα μειώνει την ανισότητα» επεσήμανε, χαρακτηριστικά. 

Εξέφρασε, ακόμα, την πεποίθησή του πως η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει ετησίως πρωτογενές πλεόνασμα 2% του ΑΕΠ. Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - που θεωρείται ότι αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο της οικονομίας - θα βοηθούσε, επίσης, τη χώρα να επιτύχει τους στόχους της και θα απελευθέρωνε κεφάλαια για κοινωνικές πολιτικές, είπε.

«Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το θέμα, διότι προσθέτει δημοσιονομική δύναμη πυρός στον προϋπολογισμό μας» δήλωσε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM
Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM