Μητσοτάκης σε Έλληνες του Λονδίνου: Στις εκλογές του '23, θα μπορείτε να ψηφίσετε από τον από τον μόνιμο τόπο κατοικίας σας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Λονδίνο Facebook Twitter
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
0

Για τη δυνατότητα να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντησή του με Έλληνες του Λονδίνου.

«Οι Έλληνες οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό, κυρίως αυτοί της γενιάς σας, δεν τολμώ να πω της γενιάς μας, γιατί είστε όλοι πολύ νεότεροι από εμένα, δηλαδή παιδιά που κυρίως έφυγαν από την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία, έχετε πια τη δυνατότητα να ψηφίζετε στις εθνικές εκλογές από τον μόνιμο τόπο διαμονής σας, εν προκειμένω από το Λονδίνο, από το Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σκοντάψαμε, δυστυχώς, όπως κατά πάσα πιθανότητα ξέρετε, πάνω στον περιορισμό των 200 εδρών που έπρεπε να συγκεντρώσουμε και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πείσουμε άλλα κόμματα να διευρύνουν τον ορισμό. Πάντως σίγουρα η γενιά του brain-drain καλύπτεται και μπορείτε να ψηφίζετε, εκτός αν υπάρχουν πολλοί ειδικοί λόγοι, από το μόνιμο τόπο διαμονής σας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Ξεκαθάρισε, δε, ότι οι εκλογές θα γίνουν το '23.

«Έχω δεσμευτεί γι' αυτό και σκοπεύω να τηρήσω το λόγο μου και τη δημόσια μου δέσμευση», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφορά έγινε και στο brain drain με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει σχέση με αυτή προηγούμενων δεκαετιών, έχοντας πλέον προοπτικές για όσους θέλουν να επιστρέψουν. 

«Η γενιά που έφυγε την τελευταία δεκαετία αρχίζει και σκέφτεται πολύ σοβαρά να γυρίσει στη χώρα. Αυτό είναι κάτι εξαιρετικά ενθαρρυντικό. Μεταφέρω και εγώ τη δική μου εμπειρία όταν το '97 αποφάσισα να γυρίσω. Στην Ελλάδα γύρισα γιατί από τη μία είχα βρει μία καλή δουλειά και από την άλλη γιατί πίστευα τότε στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της χώρας. Νομίζω το ίδιο ισχύει σε μεγάλο βαθμό και σήμερα. Και χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που μιλάω με μεγάλους εργοδότες, Έλληνες και ξένους, όταν τους ρωτώ για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να προσλάβουν μου λένε όλοι το ίδιο πράγμα, ότι λαμβάνουν πολλά βιογραφικά από νέους Έλληνες του εξωτερικού που θέλουν πια να γυρίσουν στην πατρίδα. Πιστεύω ότι αυτό αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι η Ελλάδα του 2021 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα της προηγούμενης δεκαετίας».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM