Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά όμως με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Νέο μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά την προσέλευσή του για τις εργασίες της άτυπης συνόδου των 27 χωρών μελών της ΕΕ, στην Πράγα. 

«Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά με αυτοπεποίθηση κάθε φορά που προκαλείται. Είχα την ευκαιρία ενώπιον των 43 ηγετών να επαναλάβω αυτά που είπα και στον ΟΗΕ, πως δε νοείται να κατηγορείται η Ελλάδα πως αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο, όταν η Τουρκία είναι αυτή που θέτει ευθέως ζητήματα έως και κυριαρχίας ελληνικών νησιών» τόνισε ο ίδιος. 

«Είναι αδύνατον να προχωρήσουμε σε εκτόνωση των σχέσεων όσο συνεχίζεται αυτή τη η ρητορική. Όμως, λέω άλλη μια φορά πως δεν είναι η Αθήνα αυτή που κλείνει την πόρτα του διαλόγου. Εξάλλου νιώθουμε απόλυτη αυτοπεποίθηση πως έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας» διεμήνυσε. 

«Κλείνουμε την πόρτα στις προκλήσεις, ανοίγουμε παράθυρο στον διάλογο», επανέλαβε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως «ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία μέσα από αυτό το διάλογο μπροστά σε όλους τους ηγέτες να αντιληφθούν και οι συνάδελφοι μου ποιος είναι αυτός που προκαλεί, αυτός που υψώνει τους τόνους και ποια η χώρα που υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα χωρίς να κλείνει την πόρτα στο διάλογο». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ