Μητσοτάκης κατά Τσιπρα: Οργανωμένη σκευωρία η Novartis - Η κυβέρνηση θέλει διχασμό και πόλωση

Μητσοτάκης κατά Τσιπρα: Οργανωμένη σκευωρία η Novartis - Η κυβέρνηση θέλει διχασμό και πόλωση Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Για την Novartis, την Τουρκία, το Σκοπιανό και την οικονομία μίλησε σήμερα σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καλεσμένος στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» είπε χαρακτηριστικά ξεκινώντας με την υπόθεση Novartis«Δεν θα επιτρέψω να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου ενώ έχουμε σε εξέλιξη μεγάλα εθνικά θέματα... Ο κ. Τσίπρας θέλει να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντίπαλους με μια οργανωμένη σκευωρία» .

«Πίσω από ένα πραγματικό σκάνδαλο υπάρχει μια οργανωμένη σκευωρία... Η Προανακριτική Επιτροπή οφείλει να ερευνήσει όλη την αλήθεια, να μην σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει άρον άρον την Προανακριτική» διεμήνυσε και πρόσθεσε πως οι ευθύνες του πρωθυπουργού θα αναδειχθούν και θα κριθούν στις επόμενες εκλογές.

«Πρέπει να αποδοθούν παντού ευθύνες... Αν ο κ. Τσίπρας κλείσει την Προανακριτική άρον - άρον θα θέλει συγκάλυψη» είπε και δήλωσε ότι περιμένει κι άλλες επιθέσεις λάσπης από τον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας δεν εμπιστεύεται το αφήγημά του... Ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή για ''πολιτική ευθύνη'' επειδή δεν μπορούσε να αποδώσει ποινικές ευθύνες. Με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επιστρέψουμε χρήματα στους πολίτες, στους συνταξιούχους, με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει τίποτα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και της υπερσυνταγογράφησης» διευκρίνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή... Ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν αφήνει απ' έξω τον Κουρουμπλή;» διερωτήθηκε.

Όσον αφορά την προκλητική στάση της Άγκυρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δίκαιά της έναντι της Τουρκίας.

Όπως είπε, στη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια του ζήτησε να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

«Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους... Ας προσέξει πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας πού οδηγεί τη χώρα» προειδοποίησε.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε δε ότι επικοινώνησε με τον κ. Γιλντιρίμ με δική του πρωτοβουλία, καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

«Δεν μπορεί ο Τσίπρας να είναι ένας κανονικός πρωθυπουργός, θέλει το διχασμό και την πόλωση» σημείωσε.

Σχολιάζοντας  την απόφαση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να αποκαλέσει «Μακεδόνα» πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, παρατήρησε ότι «δεν ήταν χρήσιμη».

Ο κ. Μητσοτάκης αποσαφήνισε πως στην τρέχουσα συγκυρία η χρήση των όρων «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» σε αναφορές στην ΠΓΔΜ θα πρέπει να αποφεύγονται, δεδομένου ότι εκτυλίσσονται διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό και υπάρχει μεγάλη λαϊκή ευαισθησία. Πρόσθεσε δε, πως η αναζωπύρωση των συζητήσεων για το Σκοπιανό απέδειξε ότι υπάρχει μεγάλη πατριωτική ευαισθησία στη χώρα μας και αυτό ουδείς μπορεί να το παραγνωρίσει.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με τους χειρισμούς του δίχασε το λαό και στο Σκοπιανό. «Ο κ. Τσίπρας τα δίνει όλα στο Σκοπιανό... «Η λύση Τσίπρα δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, τα δίνει όλα στο Σκοπιανό... Ας προσέξει πάρα πολύ που οδηγεί τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο πεδίο της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η πραγματικότητα για τον έλληνα πολίτη είναι σήμερα ζοφερή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της γραφειοκρατίας, θα μειώσει άμεσα τους φόρους, και θα ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα προχωρήσει σε μείωση κατά 30%, με τη ΝΔ να διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την ακίνητη περιουσία.

«Θα εφαρμόσω όσα λέω τους πρώτους έξι μήνες» διαβεβαίωσε, εστιάζοντας και στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι θα προστατεύσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Δεν θα δεχθώ, είπε, εκμετάλλευση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αντίθετα, ανέφερε ότι ξεκινάει σταυροφορία για νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Δεν θα γίνουν απολύσεις... Το σχέδιό μου για το δημόσιο το συνδιαμορφώνω με τους δημόσιους υπαλλήλους» ξεκαθάρισε.

Όπως κατήγγειλε, η κυβέρνηση κτίζει στρατιές συμβασιούχων.

Πηγή:skai.gr

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM