Μητσοτάκης για φωτιές: Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δύσκολες οι επόμενες 3 μέρες

Μητσοτάκης για φωτιές: Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δύσκολες οι επόμενες 3 μέρες Facebook Twitter
0

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, όσον αφορά στις φωτιές που καίνε στη χώρα

Αναφερόμενος ειδικότερα στη φωτιά στη Ρόδο, που παραμένει σε εξέλιξη για έβδομη ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως οι «φλόγες κάλυψαν αστραπιαία μία τεράστια έκταση, την ώρα που επιχειρούσαν 15 εναέρια μέσα και δεκάδες επίγεια πυροσβεστικά οχήματα». 

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών που κινδύνευαν από τη φωτιά, σημειώνοντας πως «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν, οργανωμένα, σε ασφαλή σημεία». 

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην κατάσβεση των φωτιών: Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Λιμενικό, Αστυνομία, ΟΤΑ, εθελοντές. 

«Η αναμέτρηση αυτή ήταν και είναι άνιση και έτσι θα συνεχιστεί για όσο διάστημα οι καιρικές παραμένουν ίδιες. Έχουμε τρεις δύσκολες μέρες μπροστά μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τις επόμενες εβδομάδες, «θα είμαστε όλοι σε μόνιμη επιφυλακή» συμπλήρωσε, ενώ παρατήρησε πως τα λόγια του μπορεί να φαίνονται «κοινότοπα», αλλά «είναι ειλικρινή». 

«Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην τουριστική κίνηση του νησιού, που παραμένει «ναυαρχίδα του τουρισμού». 

Όσον αφορά στους τουρίστες, που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς, επεσήμανε πως τόσο εκείνοι όσο και τα διεθνή δίκτυα αναγνωρίζουν την προσπάθεια των ελληνικών αρχών και έκρινε ως «παράδοξες» τις φωνές που ακούγονται στην Ελλάδα και οι οποίες «αμφισβητούν την ετοιμότητα του κράτους και την αυταπάρνηση των ντόπιων». 

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, θα εκδηλώνεται με μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές, παντού στη Μεσόγειο. Η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην οποία πρόοδο, αλλά να προσαρμόζει γρήγορα τα σχέδιά της στις νέες συνθήκες» κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM