Μητσοτάκης για φωτιές: Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δύσκολες οι επόμενες 3 μέρες

Μητσοτάκης για φωτιές: Βρισκόμαστε σε πόλεμο, δύσκολες οι επόμενες 3 μέρες Facebook Twitter
0

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής, όσον αφορά στις φωτιές που καίνε στη χώρα

Αναφερόμενος ειδικότερα στη φωτιά στη Ρόδο, που παραμένει σε εξέλιξη για έβδομη ημέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως οι «φλόγες κάλυψαν αστραπιαία μία τεράστια έκταση, την ώρα που επιχειρούσαν 15 εναέρια μέσα και δεκάδες επίγεια πυροσβεστικά οχήματα». 

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην επιχείρηση εκκένωσης των περιοχών που κινδύνευαν από τη φωτιά, σημειώνοντας πως «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν, οργανωμένα, σε ασφαλή σημεία». 

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην κατάσβεση των φωτιών: Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία, Λιμενικό, Αστυνομία, ΟΤΑ, εθελοντές. 

«Η αναμέτρηση αυτή ήταν και είναι άνιση και έτσι θα συνεχιστεί για όσο διάστημα οι καιρικές παραμένουν ίδιες. Έχουμε τρεις δύσκολες μέρες μπροστά μας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τις επόμενες εβδομάδες, «θα είμαστε όλοι σε μόνιμη επιφυλακή» συμπλήρωσε, ενώ παρατήρησε πως τα λόγια του μπορεί να φαίνονται «κοινότοπα», αλλά «είναι ειλικρινή». 

«Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε, θα αποζημιώσουμε αυτούς που χτυπήθηκαν» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην τουριστική κίνηση του νησιού, που παραμένει «ναυαρχίδα του τουρισμού». 

Όσον αφορά στους τουρίστες, που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς, επεσήμανε πως τόσο εκείνοι όσο και τα διεθνή δίκτυα αναγνωρίζουν την προσπάθεια των ελληνικών αρχών και έκρινε ως «παράδοξες» τις φωνές που ακούγονται στην Ελλάδα και οι οποίες «αμφισβητούν την ετοιμότητα του κράτους και την αυταπάρνηση των ντόπιων». 

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ, θα εκδηλώνεται με μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές, παντού στη Μεσόγειο. Η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην οποία πρόοδο, αλλά να προσαρμόζει γρήγορα τα σχέδιά της στις νέες συνθήκες» κατέληξε. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM