Μητσοτάκης από την Πολωνία: Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας

Μητσοτάκης από την Πολωνία: Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας Facebook Twitter
0

Πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά, ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις επίσημες δηλώσεις του στην Πολωνία, μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ.

Η Πολωνία βιώνει τον αντίκτυπο του πολέμου στην Ουκρανία. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε σθεναρά, οικονομικά και στρατιωτικά, το Κίεβο, ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός, ενώ ξεκίνησε δηλώνοντας ότι έχει «προσωπικούς λόγους να είμαι χαρούμενος που έρχομαι εδώ, καθώς η σύζυγός μου κατάγεται από την Πολωνία».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά και έχουμε κάνει πρόοδο σε αυτό το θέμα. Πρέπει να αποφασίζουμε εμείς, όχι οι διακινητές». 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν οι κοινές ευρωπαϊκές προκλήσεις, σχετικά με την άμυνα και την ασφάλεια, καθώς και οι δύο χώρες ξοδεύουν πολλά στις αμυντικές δαπάνες, πάνω από το 2% του ΑΕΠ, όπως χαρακτηριστικά είπε. «Η αμυντική πολιτική πρέπει επίσης να είναι ψηλά στην ευρωπαϊκή μας ατζέντα και κάτι που πρέπει να συζητήσουμε μετά τις ευρωεκλογές», δήλωσε ο Κυρικάκος Μητσοτάκης. «Ανήκουμε στην ίδια πολιτική οικογένεια και συμφωνούμε σε θέματα αγροτικά και ανταγωνιστικότητας αλλά και την “πράσινη” μετάβαση, χωρίς όμως να απειληθούν οι αγρότες μας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας πως «αν υπάρξουν αλλαγές στην ΚΑΠ, πρέπει να συμφωνήσουμε». 

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τουσκ είναι οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες του ΕΛΚ που έχουν υπογράψει για την υποψηφιότητα της Ουρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για μία δεύτερη θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM