Με 27 DVD θα πάει ο Ρέντσι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής

Με 27 DVD θα πάει ο Ρέντσι στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής Facebook Twitter
0

DVD του ντοκιμαντέρ «Fuocoammare» (Φωτιά στη Θάλασσα), του Ιταλού σκηνοθέτη Τζιανφράνκο Ρόσι, το οποίο βραβεύθηκε με τη «Χρυσή Αρκτο» στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το περασμένο Σάββατο, θα μοιράσει ο Ματέο Ρέντσι στους 27 ηγέτες, στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

«Ελπίζω ότι θα βρουν χρόνο να το παρακολουθήσουν και αφού το κάνουν θα είναι δυνατό να συζητηθεί η μετανάστευση με διαφορετικό τρόπο», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ντοκιμαντέρ που αφηγείται την προσφυγική κρίση μέσα από τα μάτια των κατοίκων της Λαμπεντούζα, όπου φτάνουν χιλιάδες πρόσφυγες.

Το ντοκιμαντέρ  του Ιταλού Τζιανφράνκο Ρόσι καταγράφει με σκληρό τρόπο το δράμα των προσφύγων που φτάνουν στο νησί και τις προσπάθειες των ντόπιων και των εθελοντών να τους σώσουν.

Ο Ρόσι πρότεινε να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους της Λαμπεντούζα και της Λέσβου, μια ιδέα που ενθουσίασε και τον νομπελίστα συγγραφέα Ντάριο Φο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM