Μαξίμου: Η απόφαση του Eurogroup αποτιμάται θετικά από αγορές και επενδυτές

Μαξίμου: Η απόφαση του Eurogroup αποτιμάται θετικά από αγορές και επενδυτές Facebook Twitter
0

Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αποτιμούνται θετικά από αγορές και επενδυτές, τονίζει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Σημειώνει πως μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, η πορεία των ελληνικών ομολόγων, που σημειώνουν χαμηλά επταετίας, αλλά και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εκ μέρους του οίκου Moody's και μάλιστα με θετική προοπτική (positive outlook), που είναι και το σημαντικότερο, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τα αποτελέσματα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της συμφωνίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτιμώνται ως θετικά από τις αγορές και τους επενδυτές.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού επισημάνει προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως αυτή η θετική ανταπόκριση των αγορών «είναι και η καλύτερη απάντηση στη διαρκή μεμψιμοιρία και καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας η οποία ακριβώς για το λόγο αυτό προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και να δημιουργήσει ένα σκηνικό σήψης, εκτελώντας τις εντολές της πιο σκοτεινής μερίδας επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης πως «είναι προφανές ότι δεν τους έχει μείνει τίποτε άλλο, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης».

Καταλήγοντας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, θα φανεί πλήρως το στρατηγικό αδιέξοδο που μόνοι τους δημιούργησαν στους εαυτούς τους αρνούμενοι την πραγματικότητα που βλέπει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM
ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM