Μαξίμου: Η απόφαση του Eurogroup αποτιμάται θετικά από αγορές και επενδυτές

Μαξίμου: Η απόφαση του Eurogroup αποτιμάται θετικά από αγορές και επενδυτές Facebook Twitter
0

Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συμφωνία για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους αποτιμούνται θετικά από αγορές και επενδυτές, τονίζει σε ανακοίνωσή του, το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Σημειώνει πως μετά την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup, η πορεία των ελληνικών ομολόγων, που σημειώνουν χαμηλά επταετίας, αλλά και η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εκ μέρους του οίκου Moody's και μάλιστα με θετική προοπτική (positive outlook), που είναι και το σημαντικότερο, αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι τα αποτελέσματα της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της συμφωνίας για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, αποτιμώνται ως θετικά από τις αγορές και τους επενδυτές.

Το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού επισημάνει προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως αυτή η θετική ανταπόκριση των αγορών «είναι και η καλύτερη απάντηση στη διαρκή μεμψιμοιρία και καταστροφολογία της Νέας Δημοκρατίας η οποία ακριβώς για το λόγο αυτό προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και να δημιουργήσει ένα σκηνικό σήψης, εκτελώντας τις εντολές της πιο σκοτεινής μερίδας επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης πως «είναι προφανές ότι δεν τους έχει μείνει τίποτε άλλο, στην απέλπιδα προσπάθειά τους να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης».

Καταλήγοντας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τονίζει ότι «στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή, θα φανεί πλήρως το στρατηγικό αδιέξοδο που μόνοι τους δημιούργησαν στους εαυτούς τους αρνούμενοι την πραγματικότητα που βλέπει όλος ο υπόλοιπος πλανήτης».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ