Μαρινάκης: «Η πρόταση για επιδότηση ταξί δεν θα προχωρήσει»

Μαρινάκης: «Η πρόταση για επιδότηση ταξί δεν θα προχωρήσει» Facebook Twitter
Παύλος Μαρινάκης/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Κατηγορηματικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο επιδότησης της μεταφοράς πολιτών με ταξί, οι οποίοι έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ξεκάθαρα ότι «η συγκεκριμένη πρόταση δεν θα προχωρήσει».

Όπως διευκρίνισε, η επίσημη θέση της κυβέρνησης εκφράζεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τονίζοντας ότι έχουν γίνει «πολλές προτάσεις και σοβαρές συζητήσεις» για το θέμα. Σημείωσε, ωστόσο, πως η πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Η συζήτηση αναθερμάνθηκε μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος είχε επανέλθει την Τετάρτη (7/5) με νέα πρόταση για τη δημιουργία ειδικού ταμείου. Σύμφωνα με την εισήγησή του, μέρος των εσόδων από τα πρόστιμα τροχαίων παραβάσεων θα μπορούσε να διοχετευθεί σε ένα ταμείο επιχορήγησης για τα ταξί, προκειμένου να μειωθεί το κόμιστρο για επιβάτες υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο κ. Κυρανάκης είχε προηγουμένως καταθέσει την ιδέα να μειώνεται η ταρίφα των ταξί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ώστε να αποθαρρύνεται η οδήγηση από άτομα που έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ωστόσο, κλείνει το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής της πρότασης αυτής.


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM