Λεβέντης: Η διαφάνεια μπορεί να εξασφαλιστεί με διακομματική παρουσία

Λεβέντης: Η διαφάνεια μπορεί να εξασφαλιστεί με διακομματική παρουσία Facebook Twitter
SOOC
0

Σε ζητήματα προμηθειών κάθε κυβέρνηση μπορεί να στέλνει την προηγούμενη σε εξεταστική επιτροπή, σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, προτείνοντας διακομματική παρουσία στις σχετικές διαδικασίες, για να διασφαλίζεται η διαφάνεια.

Πρότεινε ακόμα και την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ώστε να εξασφαλίζεται στους εκάστοτε υπουργούς ότι δεν θα παραπεμφθούν, αργότερα, ως κατηγορούμενοι.

Ο ίδιος ζήτησε να μην συμπεριληφθούν τα ονόματα των δύο πρώην πρωθυπουργών στη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, λέγοντας πως δεν τιμά την χώρα «να σχολιάζει όλος ο κόσμος ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί εμπλέκονται στο σκάνδαλο».

Αν θεωρεί ο κ. Τσίπρας πως αυτό θα τον βοηθήσει στις επόμενες εκλογές, κάνει λάθος, εκτίμησε ο ίδιος.

Οι αιτίες που πτώχευσε η χώρα είναι περισσότερες από τα 20 δισεκατομμύρια που φημολογείται ότι έχασε το ελληνικό Δημόσιο από την υπόθεση Novartis, πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης.

Όσα χάθηκαν εξαιτίας των χειρισμών του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη «δεν πιάνονται;» αναρωτήθηκε ο Βασίλης Λεβέντης, σημειώνοντας πως αυτά τα προσμέτρησαν και οι ξένοι. 

Κλείνοντας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ο διάδοχος «του ΠΑΣΟΚ που κατέρρευσε» και υποστήριξε πως οι πολίτες ψήφισαν το κόμμα της αριστεράς στην κυβέρνηση, για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους προνόμια.

Η πτώχευση οφείλεται σε μια νοοτροπία «ασέβειας και ασωτίας» προς το δημόσιο χρήμα, υπογράμμισε ο Βασίλης Λεβέντης, εκτιμώντας πως στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει «τα πάντα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM