Λαγκάρντ σε Σταθάκη: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις

Λαγκάρντ σε Σταθάκη: Έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις Facebook Twitter
0

Έτοιμο να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων δήλωσε χθες το βράδυ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη στην Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον.

 

Η συνάντηση ήταν η πρώτη επαφή της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη νέα Ελληνική κυβέρνηση και κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία της χώρας μας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το χρέος και η πορεία προς την ανάκαμψη της οικονομίας ενώ επισημάνθηκε από ελληνικής πλευράς η ανάγκη λήψης μέτρων κοινωνικής συνοχής.


Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε από πλευράς ΔΝΤ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου Πολ Τόμσεν, ενώ από ελληνικής πλευράς συνόδευαν τον υπουργό ο πρέσβης Χρίστος Παναγόπουλος και ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, που αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM